Bajnokok Ligája

“Milyen meccset nézett a spori?” – Rio Ferdinand kiakadt Kassaira

A Manchester United legendáján kívül több neves külföldi sportlap is két óriási hibát ró fel a magyar játékvezetőnek.

Nagyszerű mérkőzést játszott kedd este a Manchester City és a Barcelona az Etihad Stadionban, melyen végül 3-1-es győzelmet aratott a hazai csapat. A játékosok mellett a magyar sípmester, Kassai Viktor is főszereplővé lépett elő néhány vitatható, vagy teljesen egyértelmű tévedésével.

A 11. percben Raheem Sterling tolta meg a labdát Umtiti mellett, az angol támadó pedig nagyot homorítva elesett a tizenhatoson belül. Kassai színészkedés miatt kifelé ítélt szabadrúgást, és sárgát adott Sterlingnek. A Manchester United legendája, Rio Ferdinand eléggé kiakadt ezen az ítéleten a BT Sport műsorában.

– Egyértelműen tizenegyest kellett volna ítélnie a sporinak. Samuel Umtiti lépett oda, és a védő belerúgott a támadó lábába. Nem tudom, Kassai mire gondolt, fogalmam sincs, milyen meccset nézett. A játékvezető jól helyezkedett, pontosan láthatta, hogy mi történik, ehelyett mégis rosszul cselekedett – vélte Rio Ferdinand.

A Rangadó.hu olvasói iskinyilváníthatták véleményüket az esettel kapcsolatban, a szavazók 55 százaléka (333 szavazat) szerint Kassai jó döntést hozott, 45 százalék (272 szavazat) pedig úgy véli hibázott a magyar spori.

A Premier League korábbi játékvezetője, Graham Poll sem értett egyet Kassai döntésével a tizenegyesgyanús szituáció kapcsán, és említést tett a másik nagy hibájáról is, amikor is a harmadik City gól előtt nem vette észre Agüero kezezését.

A Sport-english.com és a Mirror szerint sem volt a helyzet magaslatán a magyar spori, és “Kassai nagyon rossz éjszakájaként” emlegetik a meccset.

Olvasói sztorik