Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Döbbenet! Minden második tizenegyes kimarad a BL-ben

Pocsék statisztikával értékesítik a büntetőket a nemzetközi porondon a sztárjátékosok.

Három forduló telt el a Bajnokok Ligája idényének csoportköréből, az eddigi lejátszott 48 mérkőzés után pedig összesen 142 gólt lőttek a csapatok. Ez a szám azonban lehetne jóval több is, ha a büntetők értékesítése nem menne ilyen kivételesen pocsékul a sztárjátékosoknak.

A játékvezetők a 48 összecsapáson összesen 19 alkalommal ítéltek tizenegyest, ám a nagy gólszerzési lehetőségek közepette olykor “összement a kapu”, hiszen mindösszesen tízszer sikerült értékesíteni azokat.

19 lövésből csak 10 gól született…

A legrosszabbul a PSV Eindhoven áll ebben a statisztikában, a holland csapatnál az első körben Andrés Guardado hibázott hazai pályán az Atlético elleni 1-0-ra elveszített mérkőzésen, majd a második fordulóban a Rosztov vendégeként Davy Propper nem tudott túljárni a kapus eszén. Az oroszoknál 2-2-re végzett a PSV, így akár azt is mondhatnánk, hogy a holland csapatnak eddig négy pontjába került a két kihagyott büntető.

A látszólag könnyűnek tűnő lehetőséget Neymar, Griezmann és Lacazette is kihagyta a harmadik körben, tehát azok a játékosok, akik egyértelműen csapatuk vezérei, és a gólkirályi címre is esélyesek mind a klubcsapatuk bajnokságában, mind az európai porondon. A hibázók közé tartozik még Moussa Dembélé, Insigne, Moti, Augustinsson és Vietto is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik