Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Ranieri nem tud felhőtlenül örülni a Leicester BL-remeklésének

Mahrezék több pontot gyűjtöttek a BL-ben, mint a PL-ben.

A Bajnokok Ligája harmadik csoportmérkőzésén is győztesen hagyta el a pályát a Leicester City, kedd este Mahrez 40. percben lőtt góljával győzték le az FC Kövenhavn játékosait. Az újabb sikernek köszönhetően a BL-újonc továbbra is 100%-os csoportjában, hiszen korábban a Club Brugge-t három, míg a Portót egy góllal múlták felül.

A keddi, hazai mérkőzés után Claudio Ranieri elárulta: nagyon dühös, amiért csapata a PL-ben nem képes jobb teljesítményre, szerinte pszichológiai okai vannak a gyengélkedésnek. Az olasz mester így értékelte együttese teljesítményét a dánok ellen.

– Egyrészről nagyon büszke vagyok a csapatomra, de ha a Premier League-es formánkra gondolok, mérges vagyok a srácokra – mondta a 64 éves szakember. Korábban volt már hasonlóban részem. Előfordul, hogy egy új sorozatban jól megy a csapat szekere, míg egy másikban nem képes ugyanarra a teljesítményre. A Bajnokok Ligája mérkőzésein hatalmas koncentrációra van szükség minden egyes szituációban, és mentálisan is rengeteg energiát igényel a sorozat. A mi prioritásunk ugyanakkor a Premier League, ezért a következő időszakban változtatnunk kell sok mindenen.

Az angol bajnokságban a címvédő jelen pillanatban csupán a tabella tizenharmadik helyen szerénykedik, nyolc bajnokin mindössze nyolc pontot gyűjtöttek be. Ezzel szemben a Bajnokok Ligájában három mérkőzés után már kilenc egység szerepel a nevük mellett.

Korábban a Bajnokok Ligájában hasonlóan remek kezdésre – újoncként – négy másik csapat volt képes. Az AC Milan az 1992–1993-as, a PSG az 1994–1995-ös, a Juventus az 1995–1996-os, míg a Málaga a 2012–2013-as szezont kezdte a Leicesterhez hasonlóan három győzelemmel.

Olvasói sztorik