Bajnokok Ligája

Ok nélkül verték véresre a spanyol rendőrök a Legia-szurkolókat?

Munkatársunk ott volt a helyszínen, és furcsa dolgokat tapasztalt.

A Real Madrid kedd este sima meccsen 5-1-re legyőzte a lengyel Legia Warszawát a Bajnokok Ligájában. A meccs nem csak a gólokról, hanem a kezdés előtt az utcán történt összecsapásokról is emlékezetes marad, amely igencsak ritka a BL-ben.

Azt tegnap már beszámoltunk róla, hogy mi történt az ekstraklasa.hu munkatársa szerint: ő azt írta, hogy a meccs előtt a Legia-tábor őrzésére kirendelt 1500 rendőr nem bírt az idegeivel, a stadiontól egy kilométerre gyülekező táborra vonulás közben többször rátámadtak, lovasrendőrökkel és gumilövedékkel megerősítve nem kíméltek senkit, aki útjukba került.

A helyszínen volt a Rangadó.hu munkatársa is, aki hasonlót tapasztalt.

„Hétfő este is láttam sok lengyelt a repülőtéren, kedden egész nap a városban, aztán a meccs előtt és után is. Sokan voltak, de annyira jámbor volt mindenki, hogy magam is meglepődtem. Már hétfőn is azt gondoltam, hogy a repülőtéren is messziről észre fogjuk venni őket, de egyáltalán nem voltak piásak, nagyon nyugodtan jöttek mentek. Kedden tele volt velük az egész belváros, tízpercenként találkoztunk velük, kisebb csoportokban sétáltak, szintén balhé nélkül. Délután néha már énekeltek a saját dalaikat, de ennyi.”

„A mérkőzésre nagyon nyugodtan utaztak, a vereség ellenére végig hangosan és lelkesen szurkoltak, szintén balhé nélkül. Már a találkozó előtt, a stadion környékén is feltűnt, hogy a budapesti meccsekhez hasonlóan túlzásba viszik a rendőri biztosítást.
Sokkal több rendőr volt a stadion körül, rengeteg! Járőrök, rohamrendőrök sisakban, páncéllal, meg lovasok, holott erre látszólag semmi szükség nem volt. A meccs után a Legia-szurkolók szintén nagyon kulturáltan vonultak le a szektorukból, a metróba, és ott is nagyon nyugodtan, csendben mentek a szállásra.”

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik