Bajnokok Ligája bajnokok ligája

A bajnokság után a BL-ben is góllal debütált Zidane nagy kedvence

Marco Asensio előtt korábban csak három játékos volt képes hasonló bravúrra.

Korábban beszámoltunk arról, hogy a Real Madrid kedd este magabiztos győzelmet aratott a Bajnokok Ligája harmadik csoportkörében. A Legia Warszawa elleni összecsapás 5-1-es hazai sikerrel ért véget, a spanyol csapatnál nemzetközi porodon kezdőként debütált Marco Asensio, aki bő nyolcvan percet töltött a pályán. A 20 éves támadó középpályás góllal hálálta meg Zidane bizalmát, Ronaldo remek passza után a 37. percben iratkozott fel a gólszerzők közé.

Zidane kedvence nem először szerepelt a nagyoknál, hiszen bajnoki mérkőzésen már átesett a tűzkeresztségen, ráadásul debütálásként a La Ligában is eredményes volt a Real Sociedad elleni, augusztusi mérkőzésen. Azóta tovább három bajnokival, egy góllal és ugyanennyi gólpasszal gyarapította mérlegét.

A Bajnokok Ligájában korábban három fiatal Real Madrid játékos tudott góllal debütálni: Javier Portillo 2002-ben a Panathinaikosz (2-2) ellen szállt be remekül a játékba; a támadó ekkor szintén 20 éves volt.
Roberto Soldado első meccsét a Real Madridban az Olympiakosz ellen játszotta 2005-ben, ahol a húsz éves játékos a 86. percben győztes gólt szerzett. Álvaro Medrán 2014-ben debütálásként a Ludogorets ellen vett álomrajtot, a most 22 éves játékos azóta már távozott a Királyi Gárdától.
Olvasói sztorik