Bajnokok Ligája

Guardiolának nem elég a döntetlen Barcelonában

A kapuban Bravo, a kispadon a korábbi katalán sztáredző: felettébb pikáns lesz a BL szerdai csúcsütközete.

A hatpontos Barcelona a négy egységet gyűjtő Manchester Cityt fogadja szerdán a Bajnokok Ligája C-csoportjában. A spanyol bajnok erőt meríthet abból, hogy az utóbbi időben rendre legyőzi angol riválisát, igen ám, de a vendégek olyan menedzserrel érkeznek, akinél kevesen ismerik jobban a Barcát.

Josep Guardiola visszatér a Nou Campba, és már csak emiatt sem mehetnek biztosra Leo Messiék. A katalán együttes korábbi csapatkapitánya szakvezetőként négy év alatt 14 trófeát gyűjtött be Barcelonában.

A Manchester City az összes sorozatot tekintve tíz győzelemmel kezdte az idényt, de azután két döntetlen és közte egy vereség következett. Legutóbb szombaton angol bajnoki fellépésen vesztett pontokat a manchesteri csapat, amikor két 11-est hibázva 1-1-et játszott otthon az Evertonnal. A BL előző körében, Glasgow-ban sem tudott nyerni, három hete 3-3-s eredményt ért el a Celtickel szemben. A Premier League-ben ezzel együtt az élen áll, és a Bajnokok Ligájában is kedvező helyzetben van, mivel négy pontjával követi az eddig két győzelmet aratott Barcelonát, miközben a Celticnek csak egy pontja van, a Mönchengladbach pedig pont nélkül áll.

Guardiola a szerdai találkozó előtt jelezte, nem egy újabb döntetlen elérésére fognak berendezkedni.

– Négy meccsünk van még, ezek közül kettőt meg kell nyernünk, hat pontot kell szereznünk, hogy a következő szakaszba jussunk. Első pontjainkat már a most következő mérkőzésen szeretnénk begyűjteni – utalt arra még szombaton, hogy győzni mennek Barcelonába.

Ennek megvalósítása ugyanakkor már csak azért sem lesz egyszerű, mert a Barca 2013 óta veretlen hazai pályán a BL-ben. Guardiola ugyanakkor hangsúlyozta, hogy csapata a saját játékát igyekszik majd ráerőltetni az ellenfélre.

– Úgy fogunk játszani, amilyenek vagyunk. Tudom, hogyan szeretnénk futballozni, de természetesen tisztában kell lennünk azzal, hogy milyen csapat ellen lépünk pályára. Nem túl sok együttes győzött itt az elmúlt években – mondta. A City reményeit táplálhatja ugyanakkor, hogy a Barcelona sem verhetetlen hazai pályán, az újonc Alavés például 2-1-re nyerni tudott a Camp Nouban a Primera División harmadik fordulójában, szeptember 10-én.

Megszólalt egy másik korábbi Barca-sztár, Claudio Bravo is.

– Otthon játszanak, ahol a világ minden csapata ellen győzelemre törekednek – mondta a chilei kapus. – Ki kell használnunk a fegyvereinket, és a saját ritmusunkat erőltetni rájuk. Nyugodtak vagyunk és szeretnénk nagyon szórakoztató mérkőzést játszani a Barcelonával, a lehető legjobb eredményt elérve.

Olvasói sztorik