Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Szombaton rendezhetik a BL-meccseket a jövőben

Fenekestül felboríthatják a futballnaptárat.

Több más sportágban is a hétvégéken kerül sor a legnagyobb kupasorozatok fordulóira, de a futballban ez másképp alakult és a Bajnokok Ligája küzdelmei tradícionálisan kedden, valamint szerdán vannak.

Legalábbis jelenleg, hiszen a Daily Mail értesülései szerint az UEFA nagy átalakításokat tervez annak érdekében, hogy maximalizálja TV-jogdíjas bevételeit.

Ennek részeként a BL-találkozók is a hétvégeken lennének, amely teljesen felboríthatja a megszokott futballnaptárat – mindezt úgy, hogy az angol, német, spanyol és olasz bajnokságoknak adott négy-négy fix csoportkörös hely már így is ellenérzést váltott ki a legtöbb rajongóból.

A mostani szerződések egyelőre élnek, így a változtatásokra a 2021-2024-es időszakban kerülhet sor. Neil Doncaster, a Skót Labdarúgó-szövetség elnöke máris nemtetszését nyilvánította ki.

– Ez veszélyezteti a legmagasabb szintű futball jövőjét. Ideje lenne húzni egy vonalat, amelyet biztosan nem lépünk át. Félő, hogy előbb-utóbb egy zárt ligánál lyukadunk ki. Kint voltam a múlt heti Celtic-Manchester City találkozón és az egyik legjobb csoportkörös meccs volt, amit az egész világon mindenki élvezett – nyilatkozta elegánsan kifelejtve a tényt, hogy a Glasgow-i klub mekkora verésbe szaladt bele a Barcelona ellen az első fordulóban.

Meglepő módon az angol klubok is ellenzik a tervezett változtatást. A Mirrornak egy Premier League-forrás úgy nyilatkozott, hogy a zárt liga és az óriási változtatások ötlete olyan dolog, amelynek támogatását meg sem fontolják.

Nem így a Real Madrid, a Barcelona, a Bayern München és a Juventus, amelyek vélhetőleg szeretnének részt venni az ilyen jellegű elképzelésekben.

Olvasói sztorik