Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Simeone az egyik legnagyobb sikereként tekint a Bayern legyőzésére

Ancelotti elmondta, miért nem tudtak gólt lőni az Atléticónak; Guardiola büszke a játékosai reakciójára. BL-visszhangok!

Szerda este nyolc mérkőzést rendeztek a Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. Nézzük, hogy látták a mérkőzéseket a legnagyobb klubok vezetőedzői.

A Barcelona hátrányból fordított és nyert 2-1-re a Mönchengladbach vendégeként, Luis Enrique pedig úgy érzi, megérdemelten nyert a csapata.

– Nem úgy játszott a Mönchengladbach, ahogy számítottunk rá. Arra készültünk, hogy mélyen letámadnak minket, de nem így történt, tizenegy játékossal próbáltak mindig a labda mögött lenni. Az első félidőben is volt három-négy lehetőségünk, de végül a hazaiak szerezték vezetést. Felállást és pozíciókat cseréltünk a második félidőre, a beszálló játékosok pedig nagyszerű munkát végeztek. Megérdemelten nyertünk, amelynek a kulcsa az új stratégia volt. Az összes játékosom magabiztosan játszott. Elégedett vagyok a teljesítményükkel.

A játéknap rangadóján az Atlético Madrid 1-0-ra legyőzte a Bayern Münchent. Nem csoda, hogy a spanyolok vezetőedzője, Diego Simeone nagyon boldog volt a találkozó után.

– Nagyon szerencsés vagyok, amiért ezt a klubot irányíthatom. Szenvedélyes csapat vagyunk, és minden meccsen ezt a pályán is bizonyítjuk. Mindennel elégedett vagyok, nyomás alá helyeztük az ellenfelet, aztán amikor visszaálltunk és kontráztunk, az is jól sült el. Amikor a végén küzdeni és szenvedni kellett, akkor azt is megcsináltuk. Egy nagyon erős ellenféllel szemben 90 percen keresztül intenzíven futballoztunk, és amióta itt vagyok, ez a győzelem az egyik legnagyobb siker, amit elértünk. Gólunk bizonyította, hogy mennyire értünk a kontrázáshoz. Egyszerűen le vagyok nyűgözve, amiért teljesen meg tudtuk valósítani azt, amit a taktikai táblánál megbeszéltünk. Griezmann kihagyott büntetője? Maradona, Messi, Platini és Zico is hagyott már ki 11-est, de Griezmann-nak óvatosabban kell majd rúgnia a büntetőket a jövőben. Elégedett vagyok vele, hiszen a gól előtti akciót is ő indította, és száz más jó megmozdulása volt. Számomra ő a világ egyik legjobb csatára.

A bajorokat irányító Carlo Ancelotti természetesen csalódott volt, amiért nem tudtak gólt lőni a madridiaknak.

– Nagyon nehéz mérkőzés volt, de erre számítottunk . Jobban is játszhattunk volna, néhány labdát elveszítettünk, és ezekből lekontráztak minket. Amikor gólt szereztek, akkor azt éreztem, hogy egyenlíthetünk, de túl lassan játszottunk, ezért aztán nem is volt sok lehetőségünk a gólszerzésre. Soha nem jó érzés veszíteni, soha nem akar kikapni az ember, és tanulnunk kell ebből a meccsből. Még csak a szezon elején járunk, még akár csoportelsők is lehetünk, de ehhez hazai pályán le kell majd győznünk az Atléticót. Madridban nem könnyű vendégeskedni, az Atlético nagyon jó csapat, nem egyszerű játszani ellene. Azt terveztük, hogy a széleken verjük meg őket, de ehhez gyorsabban kellett volna játszanunk a 16-osuk előterében.

A Manchester City gólzáporos mérkőzésen ért el 3-3-as döntetlent a Celtic vendégeként. Pep Guardiola menedzser büszke a csapatára, amiért háromszor is kiegyenlített.

– Nehéz volt számunkra, hogy az első és a második félidő elején is gólt kaptunk. Örülök annak, ahogy a játékosaim reagáltak ezekre, hiszen nem könnyű idegenben háromszor is betalálni. Az utolsó húsz percben mindent megtettünk, az ellenfélnek pedig már nem volt helyzete. Sajnálatos, mert egy itteni győzelemmel jót léphetünk volna előre, de most szinte kezdődik minden előröl. Az utolsó meccsig harcolunk, hogy jogosultak legyünk a továbbjutásra. Ez a futball, ez Európa, az ellenfelek jók. A Celtic az utolsó 24 hazai meccséből csak hármat veszített el. Tudtam, hogy nehéz lesz, ezért lenyűgöző a csapat reakciója a bekapott gólokra.

Olvasói sztorik