Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Kőkemény büntetés: zárt kapuk mögött játszik a Reallal a Legia

Nagy árat fizet szurkolói viselkedéséért a varsói klub.

Kettőből két vereséget szenvedett a Legia Warszawa a Bajnokok Ligája csoportkörében, de mégsem ez most a legnagyobb probléma a házuk táján. Nikolicsék ugyanis az elvesztett pontoknál is fájóbb büntetést kaptak: a Borussia Dortmund elleni, egyébként 0-6-tal záruló összecsapáson tapasztalt szurkolói rendbontások miatt a november 2-i, Real Madrid elleni derbijük zárt kapus lesz.

Az UEFA csütörtökön hozta nyilvánosságra a kegyetlen döntést, amely különösen azért érintheti érzékeny pontján a varsói klubot, mert annak szurkolói az egész BL-mezőny talán legüdébb színfoltjai. A Pepsi Arena hangulata varázslatos és a drukkerek rendszerint kitesznek magukért, ami a koreográfiákat illeti – erről lentebb mutatunk is képeket.

A zárt kapu (és a mellé járó 80 ezer eurós csekk) egyébként néhány sállal eltakart arcú ultrának köszönhető, akikről felvétel is készült, amint könnygázt fújnak a rendezőkre.

A Legia ezt megelőzően 21 évvel ezelőtt szerepelt utoljára a Bajnokok Ligája csoportkörében, most pedig két meccs után nulla ponttal és 0-8-as gólkülönbséggel állnak.

Olvasói sztorik