Magyar foci

“Kalmár jó döntést hozott, de nem kínálják majd neki sem tálcán a játéklehetőséget”

Állandó szakértőnk, Glázer Róbert szerint Kalmár a jövőben a válogatottban is stabil tag lehet.

Kalmár Zsolt a Bröndby FC-nél folytatja pályafutását, ugyanis másfélévre kölcsönvette a dán bajnokságban második helyen álló együttes. A 23 esztendős győri születésű futballista klubváltásáról állandó szakértőnket, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitányát, a szintén győri Glázer Róbertet kérdeztük.

A dán együttesnél korábbi lipcsei mestere, Alexander Zorniger kezei között készülhet. Ez előny lehet számára?

– Nem fogják neki tálcán kínálni, hogy játszani fog. Az viszont előnyt jelent, hogy ismeri az edző munkamódszereit és mentalitását. Tudja, hogy mit várnak tőle. Szerencsére is szüksége lesz, jól kell teljesítenie, gólokat kell rúgnia, s ha rendszeresen játszani tud, akkor bízom benne, hogy a válogatottban is stabil tag lesz. Az, hogy esetlegesen visszakerült volna Magyarországra, nagyon veszélyes lépés lett volna. Lovrencsics Gergő sem úgy játszik a Fradiban, mint korábban Lengyelországban és Kleinheisler Lászlót is ettől féltem.

Milyen játékosnak tartja Kalmár Zsoltot? Milyennek látja eddigi pályafutását?

– Egy igazi tehetség. Nagyon sokat láttam edzésen és mérkőzésen is, amikor még Győrben játszott. Rendívül motiváltan és jól dolgozott. Nagyon bízom benne, hogy ismét felfelé ível majd a pályafutása. Egyéni véleményem, hogy túl korán került ki külföldre. Sajnos az utóbbi időben nem játszott a Lipcse első csapatában. Nyilvánvalóan ez nagyban befolyásolja a játékos pályafutását és töretlen fejlődését. Nem tudta azt a teljesítményt nyújtani, mint itthon az ETO-nál. Már kezdett alapember lenni és úgy került ki külföldre. Bízom benne, hogy nagyon jó döntést hozott, de csak akkor, ha rendszeresen fog játszani a dán csapatban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik