Légiósok

Mentegeti a Palermo két magyarját a La Repubblica

Fekszik a csapat újdonsült felállása Sallainak és Baloghnak.

A Palermo Udinese elleni bajnokijának mintegy felvezetőjeként közölt írást a szicíliaiak két magyarjáról a neves olasz lap, a La Repubblica – erről az ilovepalermocalcio.com számolt be.

– Kritizálták őket, Zamparini szláv segítőinek ötleteinek tartották őket, de ezen sohasem akadtak fent. Még akkor sem, amikor bizony kemény szavakat kaptak. Balogh Norbert és Sallai Roland persze sokszor hibáztak, de mit is várhatnánk két fiataltól, akik együttvéve is csak 40 évesek? – kezdte a La Repubblica.

– A probléma – ha egyáltalán van – azzal van, aki a Palermo megmentésének felelősségét rájuk bízta, de ez másik történet. Mindketten komoly sérüléseken mentek keresztül a szezonban, ami akadályozta a munkájukat. Visszatérésük óta igyekeznek bizonyítani, hogy nem hibáztak azok, akik rájuk rakták a terhet – fogalmaz a lap.

– Az edző, Diego Lopez megvárta, amíg felépülnek, megfigyelte őket és elhatározta, hogy kihasználja a személyiségüket, játékstílusukat, így megalkotta az új, 4-2-3-1-es felállást. Az első, Sampdoria elleni bevetésen a két magyar már meggyőzőbb volt, mint szokott – tették hozzá.

A Palermo hétközben saját Primavera-csapata ellen lépett pályára és 1-1-es döntetlent játszott.

– Az ember aggódhat, ha a felnőtt csapat döntetlent játszik az ifikkel; másfelől viszont látszott, hogy hiába ugyanolyan korú Sallai, mint az ellenfél, képességei alapján nem a fiatalok közt a helye – zárta sorait a La Repubblica.

Olvasói sztorik