Légiósok

Légióskörkép: Futács gólt szerzett a Hajdukban, Kleinheisler kapufáig jutott

A hosszabbításban buktak el két pontot Lang Ádámék; Priskin sérülése után újra játszott.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Sérülése után ismét játszott Priskin Tamás a Slovan Bratislavában. A magyar csatár a 63. percben lépett pályára, gólt nem szerzett. A pozsonyiak 2-0-ra megvert a Senicát a szlovák bajnokság tizenkettedik fordulójában.

Hiába vezetett a Novara, Adorján Krisztián csapata végül 2-1-es vereséget szenvedett a Pro Vercelli otthonában az olasz másodosztály kilencedik körében. A magyar középpályás az 54. percben sárgát kapott, nyolc percre rá pedig lecserélték.

Nem jött össze a pontszerzés Varga Barnabás csapatának, a Mattersburgnak, amely hazai pályán fogadta az Austria Wien-t az osztrák bajnokság 11. fordulójában, és végül 2-0-ra kikapott. A magyar támadó a kezdőcsapat tagja volt, egészen a 69. percig játszott.

Fantasztikus bravúrt hajthattak volna végre Lang Ádámék a francia bajnokság kilencedik körében, ám egy 94. percben befújt büntető után egyenlített a Saint Etienne a Dijon ellen. A magyar középhátvéd végigjátszotta a meccset.

Futács Márkó tizenegyesből volt eredményes a Hajduk Splitben az RNK Split elleni hazai meccs 56. percében a 12. fordulóban. A magyar csatár ezzel harmadik bajnoki találatát lőtte Horvátországban, csapata végül a három pontot is megszerezte, 2-1-re nyert.

Vécsei Bálint csapata, a Lugano hazai pályán fogadta a Young Boys-t a svájci bajnokság 11. körében. A meccs végül gól nélküli döntetlennel ért véget, a magyar középpályás 90 percet játszott.

A kezdő tizenegyben kapott helyett Kleinheisler László a Darmstadtban, amely a Mainz vendége volt a Bundesliga hetedik fordulójában. A 18. percben közel került a gólhoz a magyar játékos, de hazai portás kapufára ütötte a labdát. Kleinheisler végig a pályán volt,a Darmstadt 2-1-re kikapott.

A Bologna középpályása, Nagy Ádám is végig játszotta a meccset a Lazio elleni idegenbeli fellépésen, amelyen végül egy ponttal gazdagodott mindkét csapat. A magyar játékos teljesítményéről itt olvashat bővebben.

A lengyel élvonal 12. fordulójában a Kádár Tamást foglalkoztató Lech Poznan Guzmics Richárd csapatát, a Wisla Krakowot fogadta. Az 1-1-es döntetlenre végződő összecsapáson mindkét magyar válogatott védő kezdőként végig a pályán volt.

Karnyújtásnyira került a feljutáshoz Kovács Péter csapata, a Sandefjord a norvég másodosztályban. A 28. fordulóban idegenben győzött a csapata a Strommen ellen, a magyar csatár nem kapott egy percet sem. Két fordulóval a bajnokság vége előtt a 2. helyen a Sandefjord, amely a következő fordulóban bebiztosíthatja a feljutást.

Cikkünk folyamatosan frissül!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik