Légiósok

Évek óta egy Nikolicsra várt a Legia

A korábbi lengyel válogatott labdarúgó szerint csapataik csak kinevettetik magukat Európában.

Újabb BL-selejtező, újabb Nikolics-gól – így lehet összefoglalni a Legia Warszawa közelmúltját. A fővárosiak ezúttal a szlovák bajnok AS Trencin otthonában győztek a magyar támadó góljával, de példájukat nem igazán követik Lengyelországban. Erről Wojciech Kowalczyk, a Legia korábbi, mára visszavonult csatára nyilatkozott a sport.se.pl-nek.

– A lengyel csapatok leginkább csak kinevettetik magukat Európában, úgyhogy a Legia szűkös győzelmei miatt nincs miért panaszkodnunk – vélekedett a most 44 éves Kowalczyk arra utalva, hogy a Cracóvia és a Piast Gliwice is csúfos módon, macedón és svéd csapat ellen bukott el az EL-selejtezőkben.

– Nikolics éppen az a csatár, akire a Legia évek óta várt. Nem kiemelkedően jó, de nagyon effektív. Olyan gólokat lő, amelyekkel a Legia újabb és újabb selejtezőkörökből jut tovább és igazából csak ez számít – beszélt a magyar válogatott támadóról a korábbi játékos, aki a varsóiak többi sztárjáról is szót ejtett.

– Egyáltalán nem lepett meg, hogy Pazdan a jó Eb-szereplés ellenére is maradt a Legiánál. 3-4 millió eurót kértek érte, ami túl sok. Egy 29 éves, lengyel ligás védő maximum fél milliót ér. Talán Kínába elvihetik, bár ők főleg támadókat igazolnak – nyilatkozta Kowalczyk.

– A szlovák válogatott Ondrej Duda eladása viszont jó döntés volt, mert ahelyett, hogy évről évre fejlődött volna, csak rosszabb lett. Pár éve még 7 millió euróért vitte volna az Inter, végül 4-et fizetett érte a Hertha. Még egy-két év és csak egyet kaptak volna a Rosenborgtól…– fejtette ki markáns véleményét a 39-szeres lengyel válogatott.

Olvasói sztorik