Nemzetközi foci

Igazán menő húzás lenne, ha rá bíznák a Bayern Münchent

Azt már tudni, mikor jelölik ki a csütörtökön menesztett Ancelotti utódját.

– Nem sürget minket az idő, de a kéthetes szünetet követően szeretnénk megoldást találni – hangsúlyozta Uli Hoeness, a bajor klub elnöke egy rádióinterjúban, vagyis október közepére lesz új edzője a Bayern Münchennek.

Az eddigi szakvezetőt, az olasz Carlo Ancelottit a csapat rossz teljesítménye miatt csütörtökön menesztették azt követően, hogy az együttes szerdán 3-0-ra kikapott a Paris Saint-Germain otthonában a Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. Ideiglenesen a klub korábbi játékosát, a francia Willy Sagnolt bízták meg a vezetőedzői teendők ellátásával, ő vasárnap a Dárdai Pál irányította Hertha elleni, berlini bajnoki mérkőzésen ül először a kispadra – írja az MTI.

NAGY PÁROS
Egy csapatnál a két legszókimondóbb magyar edző

Német sajtóértesülések korábban arról szóltak, hogy a Szalai Ádámot foglalkoztató Hoffenheim trénere, a mindössze harmincéves Julian Nagelsmann lehet Ancelotti utódja, ám ő nyáron hosszabbította meg 2021-ig a szerződését.

A Sport Bild pénteken arról számolt be, a Dortmund korábbi edzője, az ugyancsak fiatal trénernek számító Thomas Tuchel a favorit.

Nagy pofont kapott a Bayern Párizsban Fotó: Getty Images
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik