Nemzetközi foci

Hiába lőtt három gólt, nem nyert Máltán a Videoton

Csak döntetlent játszott a Vidi a visszavágón, ám így is továbbjutott az EL-selejtező második körébe.

Európa Liga-selejtező, 1. kör,
visszavágó

Balzan FC (máltai) – Videoton FC 3-3 (1-2)
Paola, Hibernians Stadion. Játékvezető: Glova (szlovák).
Balzan: Janjusevics – Savic (Alves Lecao, 72.), Oliveira, Serrano, Bezzina – Ljubomirac, Fenech R. (Zerafa, 86.), Cadu (Micallef, 73.), Fenech P., Effiong – Kaljevics. Vezetőedző: Marko Micsovics
Videoton: Kovácsik – Nego, Juhász R., Vinícius, Stopira – Géresi (Kovács I., 60.), Pátkai, Hadzic (Varga, 86.), Suljic – Scsepovics, Lazovics (Marics, 81.). Vezetőedző: Marko Nikolics
Gólszerzők: Kaljevics (3., 86. – a másodikat tizenegyesből), Effiong (56.), illetve Géresi (15.), Scsepovics (23.), Juhász (80.)

Nyugodtan várhatta az Európa Liga-selejtező első körének visszavágóját a Videoton, hiszen a hazai találkozón 2-0-ra nyert a Balzan ellen.

A máltaiak azonban nem adták fel a párharcot, ezt pedig már a harmadik percben bebizonyították: Juhász eladott labdájára Ljubomirac csapott le, majd a leshelyzetben álló Kaljevicshez passzolt, aki nem hibázott közelről, 1-0. Szerencsére a Videoton nem bizonytalanodott el a gyors bekapott góltól, már a 23. percben 1-2 állt az eredményjelzőn. Előbb Géresi pofozott a kapuba közelről egy kipattanót, majd Scsepovics gurította el a kapus lábai között a labdát ziccerben. Az alacsony színvonalú találkozón több izgalmas szituáció nem történt, csupán jóindulattal lehetett feljegyezni egy-két lövést.

A második félidőt sem kezdte jól a Vidi, tizenegy perc elteltével kiegyenlített a máltai csatár, Effiong remek indítást kapott és átemelte Kovácsikot, 2-2. A hajráig csendben csordogált a mérkőzés, az utolsó tizenöt percre aztán megélénkültek az események. A 77. percben Juhász fejesét a gólvonalról tisztázták a védők, három perccel később azonban már tehetetlenek voltak az újabb Juhász-fejesnél, 2-3. Az utolsó szó mégsem a Vidié volt, Nego ugyanis buta szabálytalanságot mutott be a saját tizenhatosán belül, a jogos tizenegyest pedig Kaljevics a bal sarokba lőtte, 3-3.

Több gól már nem született, a Videoton így 5-3-as összesítéssel jutott az EL-selejtező második körébe.

A címlapfotó és a belső fotó a vidi.hu-ról származik.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik