Nemzetközi foci

Nagyon nagy bajban a Dárdai-csapat

Nyolc Hertha-futballista játéka is kérdéses a Hoffenheim elleni rangadón, előtérbe kerülhetnek a fiatalok.

A Bundesliga 26. játéknapján igazi rangadót játszanak: a tabella ötödik helyén negyven ponttal tanyázó Hertha BSC pénteken az őt egy helyezéssel és öt egységgel megelőző Hoffenheimet fogadja. Dárdai Pál a kerethirdetést, illetve a későbbi kezdőcsapat összeállítását illetően sincs könnyű helyzetben, hiszen hatalmas sérüléshullám söpört végig a csapaton.

Weiser kidőlt, Kalou játéka kérdéses

A balszerencse-sorozat Salomon Kalou kidőlésével kezdődött, aki a Köln elleni bajnokin izomsérülést szenvedett, majd Mitchell Weiser következett a sorban. A 22 éves játékos bő egy órányi játékidőt kapott az U21-es válogatottban Anglia ellen. A fiatal jobbszélső várhatóan kettő-négy hétre dőlt ki, míg Kalou pénteki játékára már van esély.

– Salamon velünk készül már, a következő napokban meglátjuk, hogy minden stimmel-e vele. Csak akkor számítunk rá, ha teljesen egészséges és fitt, rizikót semmiképpen sem szeretnénk vállalni – nyilatkozta Dárdai.

Hosszabb kényszerű kihagyás után ismét a csapat edz Sinan Kurt és Ondrej Duda is, ám a következő hetekben tétmérkőzésen nagy valószínűség szerint még egyikükkel sem számolhat a magyar szakember. Fabian Lustenberger határozatlan ideig nem bevethető gyulladásos sérülés miatt. A keddi tréninget kihagyta Marvin Plattenhardt is, aki középfülgyulladás miatt került partvonalon kívülre.

– Marvin kilencvenkilenc százalék, hogy nem játszhat hétvégén. Továbbá kérdéses John Anthony Brooks játéka is, aki betegen tért vissza a válogatottból. Ha szerdán a csapattal tud edzeni, akkor van esély pénteki játékára – így a korábbi magyar kapitány.

Kérdéses a japán Haragucsi Genki szerepeltetése is, aki a válogatott színeiben kedden még Thaiföld ellen lépett pályára, majd közel 22 000 kilométer repülőút után érkezett vissza Berlinbe.

Fiatalok főszerepben?

– A csütörtöki edzésen meglátjuk, hány játékos bevethető a bajnoki előtti főpróbán. Ha szükséges, fiatal játékosoknak adok lehetőséget – árulta el a Hertha BSC vezetőedzője.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik