Nemzetközi foci

Jürgen Klopp nem vállalja a felelősséget a Liverpool kudarcáért

Szerinte nem azért gyengélkedik a csapata, mert nem igazoltak megfelelően.

A Liverpool az idei naptári évben eddig tíz mérkőzést játszott, ezek alapján a mérlege egy győzelem, négy döntetlen és öt vereség. A Ligakupából és az FA Kupából kiesett, a Premier League-ben pedig 13 pontos hátrányba került a listavezető Chelsea-vel szemben.

Sadio Mane az Afrikai Nemzetek Kupáján játszott, Joel Matip és Philippe Coutinho pedig sérült volt ebben az időszakban.

A szurkolók egy része Jürgen Klopp menedzser távozását követeli, a német edző viszont úgy véli, nem azért szerepelnek ilyen gyengén, mert elhibázták a téli átigazolási időszakot.

„Először is azt hiszem, nagyon fontos, hogy soha nem szabad másokat hibáztatni a saját hibáink miatt. Nagyon nem örülök ezeknek az eredményeknek, mégsem mondom, hogy fantasztikus lett volna, ha a klub igazolt volna új játékosokat. Voltak lehetőségeink, de nem találtuk a megfelelő embereket. Nem azért, mert vakok vagyunk, hanem azért, mert azok a játékosok nem voltak elérhetőek. Próbálkoztunk különböző dolgokkal, ez nem pénzkérdés volt.

Gary Neville a Sky Sports szakkommentátoraként úgy vélekedett, a Liverpool olyan időszakban volt, amikor szinte ugyanazokat a játékosokat kellett szerepeltetnie, márpedig heti három mérkőzésen senkit nem szabad pályára küldeni.

„A Liverpool erősebb lesz a szezon folytatásában. Most már kiestek a kupákból, és visszaállnak arra a ritmusra, amelyben minden mérkőzés között lesz egy hét pihenő. A következő szezonban, amikor visszatérnek az európai porondra, meg kell erősíteni a csapatot” – vélekedett.

A Liverpool téli kiszemeltjei között volt Julian Draxler és Christian Pulisic is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik