Nemzetközi foci

Balotelliről vallott korábbi mestere, Mancini

Angliában a bulvár média csúnyán kikezdte az olaszt, aki kvalitásai alapján már jóval többre lett volna hivatott.

Roberto Mancini azt várja Mario Balotellitől, hogy legalább húsz gólt szerez a Nice színeiben, de hisz abban is: honfitársa topjátékossá válik. Az olasz szakvezető egyfajta mentora is volt a balhés támadónak, hiszen nála debütált az Inter nagycsapatában, majd a Manchester City vezetőedzőjeként is a klubhoz csábította Balotellit.

A L’Équipe hasábjain így nyilatkozott korábbi játékosáról a mester.

– Soha nem volt problémám Marióval, mindig tisztességesen viselkedett velem. Örülök, hogy remekül mennek dolgai a Nice-nél. Ha egy szóval kellene leírnom őt, mi lenne az? Fantasztikus! Nagyon különleges játékosnak tartom mindazért, amit a pályán és azon kívül csinál. A mai napig tisztelem őt, és szívből kívánom, váljon belőle topjátékos. A Nice színeiben legalább húsz gólt kell rúgnia az idei szezonban. Nem szabad viszont a jövőben egyszer sem levennie mezét, ha gólt szerez. Mindenki gólokat vár tőle, nincs ebben semmi meglepetés.

Mancini a kezdeti Interes szárnybontogatásra így emlékezett vissza.

– Alig volt tizenhét éves, amikor az Interben lehetőséget adtam neki. Lenyűgöző teljesítményre volt képes már akkoriban is. Biztos voltam abban, hogy egy nap szupersztár válik belőle. Akkoriban nagy nyomás nehezedett rá, és nem tudta jól kezelni a helyzetet. Nagyon érzékeny srác volt, de nem törékeny. Sokan talán nem hiszik, de Mariónak óriási szíve van, jó srác ő valójában. Sajnálom, hogy jónéhány évet elvesztegetett karrierjéből, hiszen a kvalitásai alapján mostanra jóval több mindent el kellett volna már érnie. A Nice jó állomáshely számára, hiszen szerencsére még mindig csak 26 éves.

Mancini 2008 nyarán a Manchester Cityhez csábított korábbi játékosát, ahol elmondása szerint a média csúnyán kikezdte.

– Akkoriban mondtam a vezetőknek, meg kell szerezni Balotellit, mert nagyszerű játékos. Angliában a bulvármédia nagyon örült Mario érkezésének, szinte csak vele foglalkoztak. Nem volt könnyű helyzetben. Mindig próbáltam neki a tanácsaimmal segíteni, hogy jó úton járjon, de nem pszichológust jelentettem számára, sokkal inkább egy nagytesót. Én legalábbis így láttam a kapcsolatunkat. Hiába volt köztünk nagy korkülönbség, nem apa-fia viszony állt fent kettőnk között – árulta el Roberto Mancini.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik