Nemzetközi foci

Angol bukás, német és francia négyes

Az osztrákok a törököktől kaptak ki, Portugália elverte a világelső belgákat; a Békéscsaba kapusa nem kapott gólt, Sesták kezdett a szlovákoknál.

Több edzőmeccsel folytatódott kedd este a nemzeti csapatok tavaszi felkészülése. A magyar válogatott Európa-bajnoki csoportellenfelei közül mindenki pályára lépett: Portugália a világranglista-éllovas belgákkal találkozott, Ausztria a törökökkel csapott össze, Izland pedig Görögországgal meccselt idegenben.

Parázs csatákat is rendeztek: a németek az olaszokat fogadták, míg az angolok vendégei az Európa-bajnokságról lemaradó hollandok voltak.

Malajzia Makaó elleni összecsapása nem hozott gólt, csak úgy, mint Montenegró Fehéroroszország elleni találkozója sem – utóbbi meccsen Montenegró kapuját Vukasin Polekszics, a Békéscsaba kapusa védte. Szerbia 1-0-ra verte idegenben Észtországot, míg Bulgária kettővel bizonyult jobbnak Macedóniánál, Grúzia és Kazahsztán csatája viszont döntetlennel zárult (1-1).

Az izlandiak 2-0-s hátrányból sem adták fel: Fortúnisz duplájára Traustason még az első félidőben válaszolt, majd Ingason a hetvenedik percben ki is egyenlített. A csattanó a 82. percben érkezett: Sigthorsson a győzelmet érő gólt is megszerezte az izlandiaknak a görögök ellen.

Lettország a 0-0-s első félidő után 11 perc alatt eldöntötte a Gibraltár elleni mérkőzést (0-5), míg Norvégia 2-0-ra nyert a finnek ellen. Albánia egy félidőt emberelőnyben játszott Luxemburg vendégeként, és ennek is köszönhetően győzött 2-0-ra.

A Zlatan Ibrahimovic fémjelezte svédek döntetlent játszottak a csehekkel. Dzeko és Pjanic góljaival 2-0-ra nyert Bosznia Svájc vendégeként, az osztrákok pedig odahaza kaptak ki a törököktől: Junuzovic 22. percében szerzett góljára Calhanoglu húsz perccel később válaszolt, majd Arda Turan meg is fordította az állást – Eb-csoportellenfelünk 2-1-re maradt alul.

A szlovákok Írországban kétszer is büntetőből kapituláltak, de így is 2-2-re végeztek – északi szomszédunknál a ferencvárosi Stanislav Sesták kezdő volt, a 65. percben cserélték le. A németek az angolok elleni hétvégi vereséget gálával feledtették: Kroos, Götze, Hector és Özil találatára csak El Shaarawy tudott góllal felelni az olaszok részéről, így 4-1 lett a vége. Harmadik csoportellenfelünk, Portugália is sikerrel zárta a márciusi edzőmeccseit: Nani és Cristiano Ronaldo vette be a világranglista-első belgák kapuját, így Lukaku gólja csak a szépítésre volt elég.

Az angoloknak józanító pofonnal szolgáltak az Eb-t kihagyó hollandok: Vardy hiába szerzett vezetést az első félidő hajrájában, Janssen majd Narsingh góljaival a vendégek ünnepelhettek. A franciák hatgólos meccsen múlták felül Oroszországot, míg a skótok egy korai góllal győzték le Dániát.

https://www.youtube.com/watch?v=If_H0Cc4QA0

Nemzetközi felkészülési mérkőzések

Malajzia–Makaó 0-0

Észtország–Szerbia 0-1 (0-0)

Montenegró–Fehéroroszország 0-0

Grúzia–Kazahsztán 1-1 (1-1)

Macedónia–Bulgária 0-2 (0-0)

Görögország–Izland 2-3 (2-1)

Gibraltár–Lettország 0-5 (0-0)

Norvégia–Finnország 2-0 (0-0)

Luxemburg–Albánia 0-2 (0-0)

Svájc – Bosznia-Hercegovina 0-2 (0-1)

Svédország–Csehország 1-1 (1-1)

Ausztria–Törökország 1-2 (1-1)

Írország–Szlovákia 2-2 (2-2)

Németország–Olaszország 4-1 (2-0)

Portugália–Belgium 2-1 (2-0)

Anglia–Hollandia 1-2 (1-0)

Franciaország–Oroszország 4-2 (2-0)

Skócia–Dánia 1-0 (1-0)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik