Nemzetközi foci

A Fradi nem bírt a másodosztályú sasokkal

A Ferencváros 1-1-et játszott a holland Go Ahead Eagles ellen az Európa Liga-selejtezőben.
Európa Liga-selejtező, 1. forduló, 1. mérkőzés
Go Ahead Eagles (holland) – Ferencvárosi TC 1-1 (1-1)
Emmen, 6500 néző. Játékvezető: Pawson (angol)
FTC: Dibusz – Ramirez, Nalepa, Mateos, Leandro – Lamah (Ugrai, 79.), Gera, Gyömbér, Somália (Busai, 86.) – Varga R. (Nagy D., 79.), Böde. Edző: Thomas Doll
Gólszerzők: Vriends (45+2.), illetve Gera (3.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az élvonalból kiesett, de sportszerűségi alapon – a Twente helyett – a nemzetközi porondra kijutó holland Go Ahead Eagles ellen játszott a Ferencváros az Európa Liga-selejtező első fordulójának első meccsén. A találkozót pályafelújítás miatt Deventer helyett Emmenben, műfüvön rendezték, gyakorlatilag telt ház előtt – a zöld-fehér drukkerek is képviseltették magukat.

A harmadik percben Böde Dániel passza után Gera Zoltán góljával máris megszerezte a vezetést a magyar csapat (0-1). A találat után voltak lehetőségeik a holland sasoknak is, de komoly veszélyt egyik sem okozott. A 17. percben Varga Roland szabadrúgása a keresztlécet súrolva ment ki. Négy perccel később Lamah használta ki, hogy eltolódott az ellenfél védelme, majd egy csel után a kapufa mellé lőtt.

A 32. percben Gera kísérletét Cummins a léc fölé ütötte. A hajrában Nalepa kezére (vállára) pattant a labda a tizenhatoson belül, de nem kapott büntetőt a házigazda, majd Overbeek fejese zúgott el a kapufa mellett. Ennek ellenére nem úszta meg az egyenlítést a szünet előtt a Fradi: egy szöglet után az előrehúzódó középhátvéd, Vriends fejelt a hálóba (1-1).

https://www.youtube.com/watch?v=epPuA7A5QZo

Az ötvenedik percben előbb Dibusz Dénesnek kellett nagyot védenie, majd Gyömbér Gábor blokkolt a tizenhatoson belül – jól kezdte a második felvonást a Go Ahead Eagles. Ezután Leandro beadását Varga fejelte a hollandok kapuja fölé. Az 59. percben Gera kapáslövését blokkolták, a kipattanót Varga Roland bombázza kevéssel a kapufa mellé. A 84. percben Ugrai Roland lövését szögletre mentette a kapus. A közbeeső 25 percben szinte semmi említésre méltó nem történt, kiegyenlített játékot láthattak a lelkes nézők.

A 88. percben mintaszerű támadást vezetett a Fradi, a partjelző és a játékvezető továbbengedte a lest, de Busai Attila óriási helyzetben nagyot hibázott, és a kapu mellé lőtt. A túloldalon ismét Dibusz védett nagyot. Az első osztályból kiesett Go Ahead Eagles némi meglepetésre végig méltó partnere volt a magyar NB I ezüstérmesének, így bőven maradtak izgalmak a zárt kapus visszavágóra.

A mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, Nagy László, az Újpest és a magyar válogatott egykori olimpiai bajnok játékosa értékelte:

Nagyon jól indult a meccs a Fradi szempontjából, hiszen hamar vezetést szerzett, és voltak lehetőségei a második gól megszerzésére. Utána azonban megnyugodtak, leültek, és előjött az idény eleji forma az élvonalból kiesett, de lelkes rivális ellen. Talán a műfű és a meleg is befolyásolta a játékot, de ezek mind magyarázatok. A vezetés után ráült az eredményre az FTC, amely talán azt hitte, hogy magabiztos győzelem lesz a vége. Megérdemelten szerezték meg az egyenlítőgólt a hollandok, akik végighajtották az egész meccset.

A második félidő kiegyenlített volt, a Fradi előtt több lehetőség adódott. Busai nagy ziccerét lesállás előzte meg, ettől függetlenül illett volna gólra váltani. Többet vártam, hiszen a Fradi összeszokott csapat, tavasszal jól játszott, a képességeket nézve sokkal erősebb a játékosállománya, de a játéka ma nagyon kevés volt. Kevesebbet mozogtak, futottak a játékosok, mint amennyit megszoktunk tőlük.

Nagyon sokat kell javulnia a Ferencvárosnak, de hazai pályán a zárt kapu ellenére is minden további nélkül továbbjuthat, és továbbjutás esetén is folyamatosan javulnia kellene, mert a következő fordulóban ez végképp kevés lesz.

Edzői értékelések

Dennis Demmers, Eagles: – Magas színvonalon, jó ellenféllel szemben játszottunk. Az elején elkerülhető gólt kaptunk, utána túl nagy teret adtunk az ellenfélnek, de később feloldódtunk és elkezdtük a saját játékunkat játszani. A második félidőre feljavult a játékunk, a szurkolóink remek hangulatot teremtettek. A mérkőzés alapján többet vártunk, ebből többet is ki lehetett volna hozni.

Thomas Doll, FTC: – Hamar, már a harmadik perben megszereztük a vezetést, utána kellett volna még egy gólt szereznünk, sajnos ez nem sikerült. Nem nyertük meg a párharcokat, beszorultunk a tizenhatosunk elé, ráadásul a félidő végén a legrosszabbkor jött a bekapott gól. Nagyszerű volt a közönség, sajnálom, hogy jövő héten mi nézők nélkül játszunk. Nagyon meleg volt, ez mindkét csapatot kimerítette. Jövő héten minden más lehet, a párharc nyitott.

(forrás: ulloi129.hu)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik