Nemzetközi foci

Katar: Gandini januári vébét akar

Az olasz szerint a téli olimpiát kellene pár nappal eltolni.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Több európai topklub illetékese a január-februári rendezésű katari világbajnokság mellett voksolna, a november-decemberi helyett. Ez esetben a téli olimpiát kellene áthelyezni.

A 2022-es világbajnoksággal kapcsolatban az már biztos: Katarban a január-februári vagy a november-decemberi időszakban lehet megrendezni a sporteseményt. Előzetesen arról szóltak a hírek, hogy a két időpont közül a novemberinek van nagyobb esélye, ugyanis a téli olimpiákat hagyományosan februárban rendezik meg, és ebben az esetben ütközne a két kiemelkedő sportesemény.

Nyáron azért nem lehet Katarban vébét rendezni, mert ekkor a hőmérséklet meghaladhatja a 40 celsius fokot is. A novemberi vagy decemberi rendezés ellen már több európai – köztük az angol – topliga is tiltakozott, mivel ebben az esetben hosszabb időre félbeszakadna a bajnokságuk.

Most megszólalt az ügyben Umberto Gandini, az AC Milan igazgatója, aki egyben európai futballklubok szervezetének (ECA) alelnöke. A szakember szintén a januári-februári rendezés mellett érvelt.

– Ha európai szempontból közelítjük meg a kérdést, a legjobb természetesen a januári-februári rendezés lenne. A legtöbb bajnokságban ekkor amúgy is téli szünet van, ezért nem okozna komoly szervezési teendőket – mondta Gandini, aki szerint megoldható lenne, hogy a téli olimpiát tizenöt nappal későbbre tolják.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik