Nemzetközi foci

Vereséggel debütáltak Besicsék

A Fradi-játékossal felálló Bosznia-Hercegovina 2-1-re kapott ki Argentínától az F-csoportban.
Világbajnokság, F-csoport, 1. forduló
Argentína – Bosznia-Hercegovina 2-1 (1-0)
Rio de Janeiro, 74 ezer néző. Játékvezető: Aguilar (salvadori)
Argentína: Romero – Garay, Campagnaro (Gago, a szünetben), F. Fernández – Zabaleta, M. Rodríguez (Higuaín, a szünetben), Mascherano, Rojo – Agüero (Biglia, 87.), Messi, Di María. Szövetségi kapitány: Alejandro Sabella
Bosznia: Begovics – Mujdza (Ibisevics, 69.), Bicakcsics, Spahics, Lulics – Kolasinac, Besics – Pjanics, Misimovics (Medunjanin, 74.), Hajrovics (Visca, 71.) – Dzeko. Szövetségi kapitány: Szafet Szuszics
Gólszerzők: Kolasinac (öngól 3.), Messi (65.), illetve Ibisevics (85.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Több újoncot is avattak az F-csoport első mérkőzésén: Argentína ellenfele a Ferencváros játékosával, Muhamed Besiccsel a soraiban felálló, vébé-újonc Bosznia-Hercegovina volt. A találkozót a salvadori Joel Aguilar vezette, aki elsőként bíráskodhatott világbajnoki mérkőzésen hazájából.

A bosnyákok keretéből sérülés miatt hiányzott a Hoffenheim játékosa, Sejad Salihovics.

Gyors góllal kezdte a találkozót az esélyesebb argentin együttes: Messi bal oldali szabadrúgását megcsúsztatták középen, a labda Sead Kolasinacra pattant, a lábáról pedig a hálóban kötött ki (1-0).

A gól után sikerült rendeznie sorait a bosnyák csapatnak, és a 12. percben az egyenlítéshez is közel került, de Zvjezdan Misimovics nem tudta rendesen lekezelni a labdát, így a kivetődő kapus szerelte. Kiegyenlített játékot hozott az első félidő, mindkét csapat jól védekezett, gyakorlatilag csak a távoli lövések okoztak egy-egy alkalommal gondot a kapusoknak.

A félidő hajrájában Lulics szöglet utáni fejesét Romero bravúrral védte. A gyors gólnak köszönhetően az argentin csapat nyugodt tempót diktálva játszotta végig az első félidőt, és bár olykor-olykor gondot okozott a védelemnek az erőre kapó bosnyák támadósor, komoly lehetőség nem adódott Besicsék előtt az egyenlítésre.

Aktívan kezdte a második félidőt a bosnyák csapat: előbb egy szöglet szállt be veszélyesen, majd Hajrovics szabadrúgásból vette célba Romero kapuját. Négy perccel később ismét Hajrovics tesztelte a kapust, ám ezúttal is az argentin nyert.

Az 55. perc hozta meg az első komolyabb argentin lehetőséget: Agüero méterekkel lőtte fölé Messi passzát. Öt perccel később is Agüero lőtt: ezúttal Begovics állta útját a labdának. Argentína éledezett, és ennek meg is lett az eredménye: a 65. percben Lionel Messi kényszerítőzött Gonzalo Higuaínnal, majd 17 méterről magabiztosan helyezett a kapufa segítségével a kapuba (2-0).

A hajrához érve is az argentinok domináltak: előbb Agüero, majd Higuaín próbálkozott lövéssel, pontatlanul. A másik oldalon Pjanics vette célba a kaput, de blokkolták a próbálkozást.

Kezdett magára találni Bosznia: a 84. percben Visca lövését védte Romero. Egy perccel később azonban már a kapus is tehetetlen volt: Ibisevics nagyszerű labdát kapott, és Romero lábai között a hálóba helyezett (2-1). A hajrában mindent megtett az újabb gólért a bosnyák csapat, de későinek bizonyult a feltámadás. Újabb gól már nem esett, így Argentína győzelemmel kezdte vébé-szereplését.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik