Nemzetközi foci

“Ne nevezzenek minket favoritnak” – Del Bosque

A spanyol szövetségi kapitány szerint nem ők a fő esélyesei a brazil vb-nek, viszont a hazaiakon lévő nyomás nekik dolgozik.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Ugyan a 2010-es világbajnokság mellett a legutóbbi két Európa-bajnokságot is megnyerte, Spanyolország jelenlegi szövetségi kapitánya, Vicente del Bosque amondó, nem szabad egyértelműen kijelenteni, hogy idén is ők lennének a favoritok.

“Nem szabad azt mondani, hogy a torna esélyesei vagyunk. Ne tegyék ezt velünk” – nyilatkozta a Marcának a szakvezető. “Hiszünk az elvégzett munkában, abban, hogy sikeresek lehetünk, de egy világbajnokság túl hosszú ahhoz, hogy már kezdés előtt kijelentsük, címvédőként nekünk kell megnyerni.”

“Minden ami az elmúlt négy évben velünk történt annak a ténynek köszönhető, hogy megnyertük a 2010-es vb-t és erre rendkívül büszkék vagyunk. Mindent elkövettünk azért, hogy még tovább fejlődjünk és még jobbak legyünk, de hogy favoritok lennénk? Az erős.”

“Nyilvánvaló, hogy a braziloknak nagyszerű csapata van, ráadásul hazai pályán játszanak. Ugyanakkor az is biztos, hogy sokkal nagyobb lesz rajtuk a teher, mint egy éve, a Konföderációs-kupán volt” – tette hozzá Del Bosque.

“Bárhogyan is álljanak a dolgok, néhány nap és többet fogunk tudni. Ha sikerül megfelelően felkészülnünk, ha nem, meg fogunk mérettetni” – nyilatkozta a kapitány, aki szavaival igyekezett levenni a terhet játékosai válláról.

A spanyolokra rögtön első csoportmeccsükön kőkemény erőpróba vár, mivel a 2010-es vb-döntő “visszavágóján” Hollandiával csapnak össze.

Olvasói sztorik