Nemzetközi foci bajnokok ligája

Casillas: Fontosabb, mint a vb-cím!

A spanyol veterán boldogabb a 10. BL-győzelem után, mint amikor világbajnokságot nyert.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Real Madrid óriási csatában, hosszabbítás után, 4-1-re legyőzte városi riválisát, az Atlético Madridot a Bajnokok Ligája döntőjében, így a 2002-es finálé után ismét Iker Casillasék emelhették magasba a trófeát.

A “Királyi Gárda” ezzel megszerezte az oly régóta áhított tizedik BL-elsőségét, ami a rutinos csapatkapitány szerint nagyobb dolog, mint mikor 2010-ben világbajnokságot nyert Spanyolországgal.

“Megvan a tizedik, ez a legfontosabb, fontosabb, mint egy világbajnokság” – nyilatkozta Casillas a lefújást követően. “Olyan rég vártunk már erre, de végre megvan a “décima”, ez a kerek szám, ez a tökéletes szám” – mondta.

“Szeretnék gratulálni mindazoknak, akik eljöttek velünk, és köszönetet mondani a szurkolóinknak, akik soha egy rossz szót sem szóltak ránk, míg várniuk kellett.”

“Szenvedtünk. Ráadásul kaptunk egy szerencsétlen gólt a hibámból. Nem hittem volna, hogy ennyire keményen megszenvedünk majd a rendes játékidőben. De nyomtunk, hajtottunk, és mikor már úgy tűnt, kivédekezhetik, megszereztük az egyenlítést, Megcsináltuk” – idézte fel Ramos 93. percben esett fejesgólját a kapus.

“Remélhetőleg az emberek sokáig fognak emlékezni arra, hogy Lisszabonban megnyertük a tizediket. Néha elbukunk, máskor pedig megütjük a főnyereményt, nincs okom panaszkodni” – tette hozzá a 33 éves hálóőr, aki pályafutása harmadik BL-címét gyűjtötte be szombat este.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik