Nemzetközi foci

A Real-küldöttség nem utazik el az Aranylabda-gálára, miután megtudták, hogy mégsem Vinícius kapja a díjat

OSCAR DEL POZO / AFP
OSCAR DEL POZO / AFP

A Dortmund elleni, kétgólos hátrányból kivívott 5-2-es siker után Carlo Ancelotti, a Real Madrid edzője azt nyilatkozta, biztos benne, hogy játékosa, Vinícius Júnior nyeri az Aranylabdát.

A 24 éves brazil szélső az előző idényben 21 góljával és 11 gólpasszával főszerepet játszott abban, hogy a Real a spanyol bajnokságot és a Bajnokok Ligáját is megnyerte.

A futballvilág legnagyobb presztízzsel bíró egyéni trófeáját hétfőn este adják át, és pár órával a ceremónia előtt került napvilágra a hír, hogy a Real Madrid nem utazik el a gálára, miután a csapatnál megtudták, hogy mégsem Vinícius lesz az aranylabdás.

A Realnak Vinícius mellett további öt játékosa került be az Aranylabda-jelöltek közé: Jude Bellingham, Dani Carvajal, Antonio Rüdiger, Federico Valverde és az a Kylian Mbappé, aki még a PSG futballistájaként vívta ki a jogot, hogy felkerüljön a listára.

A hírek szerint Rodri lesz a befutó, aki kulcsembere volt az angol bajnok Manchester Citynek, valamint Európa-bajnok lett a spanyol válogatottal, és a tornán őt választották a legjobb játékosnak.

Kapcsolódó
Ha minden így megy tovább, még a végén a világ legunalmasabb klasszisa lesz az aranylabdás
Lamine Yamal, Nico Williams és Dani Olmo tölti meg élettel az Eb-döntős spanyol válogatott (támadó)játékát, Fabián Ruiz kulcsfontosságú gólokat szállít, de a csapat gépezetének legfontosabb fogaskereke egy végtelenül higgadt, mindenfajta nyomást remekül tűrő középpályás, akinek a hiánya feltűnőbb, mint a jelenléte.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik