Nemzetközi foci bajnokok ligája

A piszkos munka hőse – miért kihagyhatatlan Szoboszlai Dominik Slot Liverpooljából?

Luciano Lima / Getty Images
Luciano Lima / Getty Images
Támadásban egyelőre nincs meg a várt áttörés, Szoboszlai mégis pótolhatatlanul fontos fogaskereke a Klopp távozása után teljesen újradefiniált Liverpool játékának. Mit mutatnak a számok? És mit lát az ember szeme? Elemzés.

Képes lennék több gólt lőni és több gólpasszt adni, de jelenleg a piszkos munkát kell elvégeznem

Szoboszlai Dominik a Lipcse elleni BL-mérkőzés előtti sajtótájékoztatón így fogalmazta meg saját szerepét csapata, a Premier League élén álló és a BL alapszakaszában is hibátlanul hasító Liverpool játékában. Ugyanő néhány héttel korábban egy, a magyar sajtónak adott interjúban még úgy fogalmazott, az idei szezonban szintet szeretne lépni, és legalább 20-25 gól+gólpassz elérését tűzte ki maga elé célként erre az évadra. Az ellentmondás nem is lehetne nyilvánvalóbb: Szoboszlai egyfelől tényleg magasabban, az úgynevezett tízes pozíciójához nagyon hasonló szerepkörben futballozik a Jürgen Klopp távozását követően újrafazonírozott Liverpoolban, ám a számok – egyelőre – nem akarnak jönni: a magyar játékos neve mellé eddig mindössze 1 gól és 2 assziszt került az idei meccseken.

Szoboszlai mondata a „dirty work”-ről:

Vicces adalék, de a klub social tartalmainak is állandó témát szolgáltat Szoboszlai védőmunkája – az alábbi videón például az EAFC 25 játékban kapott értékeivel zrikálják a csapattársak, mire a magyar játékos azt jegyzi meg az argentin MacAllisternek, hogy helyette is neki kell védekeznie:

Szoboszlai, baj van?

Ha pusztán a számok felől közelítünk, Szoboszlai idei szezonja valóban nem felel meg teljesen annak a képnek, amit a Liverpool tízesétől általánosságban elvárna a közvélemény.

A teljes cikket előfizetőink olvashatják el.
Már csatlakoztál hozzánk? Akkor a folytatáshoz!
Ha még nem vagy a 24 Extra előfizetője, ismerheted meg a csomagokat.

Már előfizető vagyok,

Olvasói sztorik