Nemzetközi foci bajnokok ligája

A Liverpool 132 éves történetében egyedülálló, amit Arne Slot elért

Hesham Elsherif / ANADOLU / Anadolu via AFP
Hesham Elsherif / ANADOLU / Anadolu via AFP

Darwin Núnez szemfüles góljával a Liverpool 1-0-ra győzött a Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal felálló RB Leipzig otthonában, és ezzel az angol csapat egy másik Premier League-klubbal, az Aston Villával egyetemben három kör után is hibátlan a megreformált Bajnokok Ligája-alapszakaszban.

Az új edző, a Jürgen Kloppot váltó Arne Slot vezetésével a Liverpool idénybeli első hat idegenbeli meccsét egyaránt megnyerte, ilyenre korábban nem volt példa a klub 132 éves története során.

De ez nem minden:

minden sorozatot számolva az első 12 tétmeccséből tizenegyet behúzott idén a Pool (a Nottingham elleni hazai 0-1 volt az egyetlen botlás), márpedig egyetlen élvonalbeli csapat sem produkált új edzővel hasonló szezonkezdést Angliában.

„A klub történelme tele van nagyszerű játékosokkal és menedzserekkel, úgyhogy szinte lehetetlen elérni valami olyat, amire korábban senki nem volt képes. Az, hogy ez most sikerült, igazán szép dolog. De van, ami a rekordoknál is fontosabb, mégpedig a trófeák” – jelezte Slot, hogy túl sokáig azért nem akar fürdőzni a dicsfényben.

A holland edző Lipcsében a 63. percben lehozta Mohamed Szalahot, aki láthatóan nehezményezte a cserét, de Slot már a hétvégi, Arsenal elleni rangadót tartotta szem előtt. A meccset a Pool a tabella éléről várja, előnye egy pont a címvédő Manchester City, valamint négy az Arsenal, Aston Villa páros előtt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik