Nemzetközi foci

A spanyol újonc szélsője úgy bekezdett, hogy arra a Liverpool és a City is felfigyelt

Urbanandsport / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Urbanandsport / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Raúl Moro aligha lesz sokáig a spanyol újonc Real Valladolid játékosa. A fichajes.net ugyanis azt írja, hogy olyan csapatok figyeltek fel rá, mint a Manchester City, a Liverpool és a Tottenham, ráadásul a 21 éves labdarúgót már viszonylag olcsón, 10 millió euróért meg lehet szerezni.

A szélső megfordult az Espanyol és a Barcelona akadémiáján, majd a Lazióhoz került, ahol már 17 évesen bemutatkozott a Serie A-ban. Elsősorban az U20-asoknál játszott, de 20 meccs azért összejött neki az első csapatban, mindannyiszor csereként játszott, egy Spezia elleni bajnokin gólpasszt is adott.

A Lazio aztán előbb a Serie B-be, a Ternanához, majd a spanyol kettőbe, az Oviedóhoz adta kölcsön. 2023 nyarán került a Real Valladolidhoz, ahol kulcsszereplője volt a feljutásnak, harminc bajnokin két gólja és öt gólpassza volt, a spanyol klub pedig a nyáron ki is vásárolta a szerződéséből, 2,5 millió eurót fizettek érte.

Moro a mostani szezonban is minden bajnokin játszott, többnyire kezdőként, győztes gólt szerzett az Espanyol ellen, bevette a Celta Vigo kapuját is, a Vallecano elleni meccsen pedig gólpasszt adott. A Valladolid jó eséllyel a kiesés elleni harc egyik szereplője lesz, Moro azonban az eddigiek alapján kiemelkedik a csapatból, és ahogy a példa is mutatja, topcsapatok figyelmét is felkeltette.

Kapcsolódó
Lewandowski és Yamal is Lionel Messi teljesítményét idézte
Ennél boldogabbak nem lehetnének Barcelonában.
Olvasói sztorik