Nemzetközi foci

Haaland felnőttpályafutása legnagyobb vereségét élte át

Harald Dostal / APA-PictureDesk / APA-PictureDesk via AFP
Harald Dostal / APA-PictureDesk / APA-PictureDesk via AFP

Ausztria fergeteges második félidőt produkált, és 22 perc alatt szerzett négy góllal 5-1-re kiütötte Norvégiát a Nemzetek Ligája B osztályában.

Mindössze nyolc perc telt el, amikor az osztrákok csapatkapitánya, Arnautovic 16-ról rátűzte a labdát, ami a lécről vágódott be, igazán látványos gól volt az Inter csatárától.

Erre még volt válaszuk a norvégoknak, Pentz kapus nagyon rosszul mozdult ki egy szabadrúgásnál, ezt pedig Sörloth használta ki.

A fordulópontot a második félidő elején megítélt tizenegyes jelentette: egy lecsorgó labdánál Hanche-Olsen megpróbált bevetődni Baumgartner elé, hogy ezzel segítse a kapust, hogy felszedje a labdát. Amely valóban eljutott a norvég kapusig, Nylandig, csakhogy Hanche-Olsen a vetődés közben eltalálta Baumgartner lábát, és Bognár Tamás büntetőt ítélt, amit Arnautovic gólra váltott.

Innentől jött az osztrák henger három fejesgól formájában: Lienhart indította a lavinát egy szöglet után,

aztán Sabitzer előbb jobbal Posch,

majd ballal Gregoritsch fejére ívelte a labdát tökéletesen.

A norvégok hét év után kaptak egy meccsen legalább öt gólt, 2017 szeptemberében a németek verték őket 6-0-ra. A meccs után a norvég VG újságírója megkérdezte Stale Solbakken kapitányt, hogy miért gondolja azt, hogy ő a megfelelő ember a csapat élére.

„Érvényes szerződésem van, teljesen megbízunk egymásban, és keményen dolgozunk” – hangzott az edző válasza. Solbakken azt is hozzátette, a büntetőt megelőző esetnél százból egyszer fújnak tizenegyest, de 3-1 után neki kellett volna „elállítania a vérzést”, ez azonban nem történt meg, úgyhogy vállalja a felelősséget a zakóért.

Amilyen jó meccse volt az immár norvég gólrekordernek számító Erling Haalandnak Szlovénia ellen, annyira keserves pillanatokat élhetett át Linzben. A Transfermarkt statisztikái szerint ez volt a 24 éves norvég klasszis felnőttpályafutásának legnagyobb arányú veresége:

négygólos zakónak részese volt már, de olyannak még nem, amikor ez a különbség úgy alakult ki, hogy öt gombócot nyelt be aktuális csapata.

Négy forduló után Norvégiának, Szlovéniának és Ausztriának is 7-7 pontja van a B osztály hármas csoportjában, úgyhogy nagy csata lesz majd a feljutásért, illetve az osztályozót jelentő második helyért.

Olvasói sztorik