Nemzetközi foci

„Nem az a kérdés, hogy debütálok, hanem az, hogy mikor” – Fenyő Noah szerint közel van a frankfurti bemutatkozáshoz

eintracht.de
eintracht.de

Fenyő Noah, az Eintracht Frankfurt fiatal magyar labdarúgója úgy véli, közel áll ahhoz, hogy az első csapatban is bemutatkozhasson.

Az M4 Sport-nak nyilatkozva elmondta, hogy az első csapattal edz és csak a mérkőzésekre megy a negyedosztályban szereplő U21-esekhez, ahol folyamatosan játszik. Fenyő Noah óriási élménynek nevezte, hogy a felnőttekkel tréningezhet. Ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, kicsit nehéz a feladat, bele kell jönnie, nagyon jó a játék és fizikailag is fel kell venni a ritmust.

Az előző idényben még az U19-eseknél szerepelt, most rendszeresen az U21-esekkel játszik, de – amint azt megjegyezte –, ha valaki megsérülne a felnőtteknél, jó eséllyel ő kerülne a csapatba. A felkészülést belső védőként kezdte, korábban védekező középpályásként játszott.

Két mérkőzésen már ott volt az Eintracht Frankfurt Európa Liga-keretében, amivel a gyerekkori álma teljesült.

„Remélem, hogy lassan jön a debütálás, és be is cserélnek” – jegyezte meg a 18 éves játékos, aki szerint most az a fontos, hogy sokat játsszon az U21-esek között, mert kell még egy kis idő.

Nem az a kérdés, hogy jön-e, hanem, hogy mikor

– utalt a várható debütálásra.

Magyar csapattársával, Lisztes Krisztiánnal jóban vannak. „Nagyon jó barátok lettünk. Előtte nem ismertem. Neki nagyon jó, hogy van még egy magyar a csapatban és nekem is, mert így tudok magyarul is beszélni” – tette hozzá.

A Frankfurt január 23-án fogadja a Ferencvárost az EL-ben, Fenyő Noah azon a mérkőzésen is szeretne ott lenni a keretben.

Kapcsolódó
Míg a csapattársak Budapesten meccseltek, Mbappé kavart egy kis botrányt maga körül
Már eleve az furcsa volt, hogy a csapatkapitány kimaradt a keretből, de miközben a válogatott pályán volt, ő elment szórakozni.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik