Nemzetközi foci

A sérülés miatt elvesztett Rodri helyére egy másik Eb-győztest szemelt ki a City

Adrian DENNIS / AFP
Adrian DENNIS / AFP

A Real Sociedad 25 éves védekező középpályását, Martín Zubimendit a nyáron nagy erőkkel próbálta megszerezni a Liverpool, és bár egy ponton úgy tűnt, az Eb-győztes focista elhagyja a klubját, végül kihátrált az átigazolásból.

A Relevo nevű spanyol oldal most azt írja, a 12-szeres válogatott Zubímendi arra számíthat, hogy a téli átigazolási időszakban újabb angol klub próbálja majd elcsábítani, a Manchester City ugyanis benne látja a súlyos térdsérülése miatt a szezonban több meccset nem játszó Rodri helyettesét.

Zubímendi szerződése 2027-ig nyaráig szólt, és bár a baszk klubnál szerették volna, ha új megállapodást kötnek, ez egyelőre nem történt meg, így a Relevo szerint 60 millió euró a kivásárlási ára, amit a City vígan kicsenget bármikor.

Ugyanakkor az angol klubnak nem elég letenni a pénzt a játékosért, meg is kell győznie, hogy Angliába kell költöznie, Zubimendi ugyanis a nyáron, a Pool kikosarazása után azt nyilatkozta, ez volt számára a legjobb döntés.

Rodri sérülése óta Pep Guardiola, a City edzője folyamatosan keresi a megoldást, hogy kivel pótolja a spanyol klasszist: megfordult már azon a poszton Mateo Kovacic, Ilkay Gündogan, Rico Lewis, valamint Matheus Nunes is. A Relevo szerint a City minden követ megmozgat majd, hogy elhozza Zubimendit, aki hosszú évre megnyugtató megoldást jelentene a védekező középpályás poszton, nem véletlen, hogy több nagycsapat is figyeli.

A játékos ebben az idényben mind a kilenc fordulóban játszott a szezont gyengén kezdő, mindössze a 15. helyen tanyázó Sociedadban, és egy gól került a neve mellé.

Olvasói sztorik