Nemzetközi foci

Teljesen lefagyott a City-védelem a sarokkal adott varázslatos gólpassztól

MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP
MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Hátrányból fordítva nyert a címvédő Manchester City 3-2-re a Fulham ellen az angol bajnokság 7. fordulójában. A vendég londoni csapat meglepetésre a 26. percben előnybe került, de ehhez kellett Raúl Jiménez parádés meglátása és megoldása.

A 33 éves mexikói játékos Alex Iwobitól kapta meg a labdát, azonban csak úgy tudta átvenni, hogy háttal állt a kapunak, ráadásul John Stones és Josko Gvardiol is ott volt mellette. Jiménez ekkor gondolt egyet, majd váratlanul sarokkal ívelte középre a labdát, Gvardioléknak esélyük sem volt lekövetni a villanást.

Az ívelés ráadásul olyan tökéletesre sikerült, hogy Manuel Akanji sem tudta elfejelni a labdát, így a középen érkező Andreas Pereira közelről bevette a manchesteriek kapuját.

Mindössze hat percig vezetett a Fulham, Mateo Kovacic kiegyenlített, majd a fordulás után a horvát középpályás ismét betalált, majd Jeremy Doku már 3-1-re növelte az előnyt, míg a Fulham már csak Rodrigo Muniz révén volt eredményes. Kellett a Citynek ez a győzelem, mert a közvetlen riválisai közül a Liverpool és az Arsenal is nyerni tudott.

Kapcsolódó
Idegenben nyert, de kulcsembert veszített a Liverpool
Szoboszlai a PL-szezonban először nem a kezdőcsapatban kapott helyett.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik