Nemzetközi foci bajnokok ligája

Első két BL-meccsén három öngólt hozott össze a spanyol csapat

MANAURE QUINTERO / AFP
MANAURE QUINTERO / AFP

Finoman szólva sem a Girona az idei Bajnokok Ligája legmázlisabb csapata.

A spanyol bajnokság tavalyi meglepetéscsapata az első körben egy hihetetlenül peches öngóllal maradt alul a PSG otthonában, és a második fordulóban a holland Feyenoord ellen is meglehetősen balszerencsés volt.

Pedig jól indult a meccs a Girona számára, mert David López szemfüles góljával a 19. percben vezetett a hazai csapat, de négy perccel később jött az első csapás, egy holland szabadrúgás után Herrera mellkasáról a saját kapujába pattant a labda.

A 33. percben már a rotterdamiak álltak jobban, a Girona a saját 16-osa előtt szórta el a labdát, ezt pedig Milambo büntette meg.

Lehetett volna két gól is a vendégek előnye a félidőben, Gazzaniga ugyanis egy felelőtlen passzal nehéz helyzetbe hozta csapattársát, és a jelenet végén tizenegyest lőhetett a Feyenoord,

ám az argentin kapus jóvátette a hibáját, és kitolta Ueda lövését.

A második félidő elején úgy tűnt, kiegyenlít a Girona, ráadásul egy öngóllal, Van de Beek beadása ugyanis Hancko lábáról pattant be, de a hazaiak hollandja lesről indult, így maradt az 1-2. Aztán a Feyenoord kapusa, Wellenreuther hozott össze egy tizenegyest, de ő is nyomban korrigált, ugyanis kifogott a korábbi MTK-csatáron, Miovszkin.

Van de Beek végül csak meglőtte a gólját Danjuma beadása után, a végén mégis a Feyenoord örülhetett, mert volt még egy öngól a meccsben, Hancko centerezése után ugyanis Krejci lábáról került a labda a Girona kapujába.

A spanyol csapat története első két BL-meccsén három öngólt szerzett, ez negatív rekord.

A másik kora esti meccsen az EL-címvédő Atalanta 3-0-ra verte a Sahtart.

Bajnokok Ligája, alapszakasz, 2. forduló:

Sahtar Donyeck (ukrán) – Atalanta (olasz) 0-3 (0-2)
gól: Djimsiti (21.), Lookman (44.), Bellanova (48.)

 

Girona (spanyol) – Feyenoord (holland) 2-3 (1-2)
gól: D. López (20.), Van de Beek (74.), illetve Herrera (23., öngól), Milambo (33.), Krejci (79., öngól)

Olvasói sztorik