Nemzetközi foci

20 éves, mindössze a negyedik bajnokiján szerepelt, mégis ő lett a Roma nyerőembere

Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A 20 éves, saját nevelésű Niccolo Pisilli volt a Roma nyerőembere a Venezia ellen.

A fordulót a kiesést jelentő 18. helyről kezdő Venezia a 74. percig vezetett az Olimpicóban, a vendégek gólját a finn csapatkapitány, Pohjanpalo szerezte, aki a leggyorsabban reagált egy kaotikus kapu előtti kavarodásnál.

A Roma Cristante szerencsés góljával egyenlített, a középpályás messziről rátűzte, és a labda Busión megpattanva behullott Joronen kapus fölött.

A győztes gólt az a Pisilli szerezte, aki az 58. percben szállt be, és volt két komoly lehetősége pontrúgások után, de azok kimaradtak, harmadjára azonban már sikerrel járt.

Az U21-es válogatott ifjoncnak ez mindössze a negyedik bajnokija volt az első csapatban, és a gólja fontos három pontot ért a Romának.

A Cesc Fábregas által irányított Como a duplázó Cutrone vezérletével 3-2-re verte a Veronát, a nyáron feljutott Como ezzel három kör óta veretlen, míg a Verona utolsó három bajnokiját elbukta.

A forduló előtt a tabella élén álló Torino ugyan megnyerte a képzeletbeli gólszépségversenyt Coco bámulatos találatával, de pont nélkül maradt, mert 3-2-re kikapott a Lazio ellen.

1:48-nál látható Coco csodás megmozdulása:

Serie A, 6. forduló:

Torino – Lazio 2-3 (0-1)
Como – Hellas Verona 3-2 (1-0)
AS Roma – Venezia 2-1 (0-1)

Olvasói sztorik