Nemzetközi foci

Messi látványos gólt lőtt a 16-oson kívülről, majd szuperhősként ünnepelt

Chris ARJOON / AFP
Chris ARJOON / AFP

1-1-es döntetlent játszott az Inter Miami a Charlotte ellen az MLS legutóbbi játéknapján.

Az 57. percben a Charlotte szerzett vezetést, amikor Bronico lövésébe a lengyel Swiderski szemfülesen beleért a kapu előtt. A Miami tíz percel később egyenlített, Messi megtolta a labdát egy vendégjátékos mellett, majd tökéletes lövést küldött a jobb alsóba.

Az argentin zseninek 16. idei bajnokiján ez volt a 15. gólja, és van 15 gólpassza is. Messi a góljai után rendre szuperhősöket idéző ünnepléssel szokott üzenni a fiainak,

és ezúttal a Vasembert jelenítette meg a mozdulataival.

Már letelt a 9 perces hosszabbítás, amikor a Miami megnyerhette volna a meccset, ám Jordi Alba lefejelt labdáját a kiszőkített frizurájú Suárez közelről a léc fölé lőtte, talán megzavarta a nagyon merészen kirepülő Charlotte-kapus.

Bár az utolsó három bajnokija döntetlenre végződött, a Miami vezeti a Keleti főcsoportot, és jelen állás szerint az értékes pontot szerző Charlotte is ott lesz a rájátszásban.

A meccs összefoglalója:

A magyar érdekeltségű csapatok közül a Gazdag Dániellel felálló Philadelphia 1-1-re végzett az Atlantával, míg a Sallói Dánielt a 76. percben csereként bevető Sporting Kansas City 3-1-re kikapott a St. Louis ellen. Három meccsel a vége előtt a Philadelphia pont becsúszna a rájátszásba, a Kansas viszont már hetekkel ezelőtt elvesztette az esélyét a playoffra.

A játéknap legszebb gólját a Columbus kolumbiai játékosa, Cucho Hernández szerezte, aki a D.C. United elleni, 2-2-re végződő meccsen szenzációsan emelte át a kapust.

Olvasói sztorik