Magyar foci

Orosz Pál: Szerencsénk sem volt, el is szúrtuk, de ez a realitás

Az FTC vezérigazgatója, Orosz Pál szerint a Ferencváros a helyére került azzal, hogy az Európa Liga főtábláján jut lehetőséghez.

A Fradi első embere az M4 Sportnak adott interjút, amelyben kifejtette, hogy szerdán az Anderlecht lesz az esélyes, de ettől még nem hátrál meg a csapat. Kiemelte, hogy korábban is sikerült már bravúros győzelmet aratni, továbbá azt is, hogy a pénz meghatározza egy csapat erejét, mivel az szabja meg, milyen minőségű játékosokat tud igazolni egy klub. Ugyanakkor örült, hogy a Konferencia Ligából az EL-be lépett a Ferencváros.

„Helyünkön vagyunk. Minden szezont úgy kezdünk el, hogy meg akarjuk nyerni a magyar bajnokságot, a kupát és persze a Bajnokok Ligájában a főtáblára akarunk jutni. A realitás az esetünkben az Európa Liga és ha megnézzük a Konferencia Ligát, akkor az sem egy rossz sorozat, hiszen ott van a mezőnyben például a Fiorentina vagy az Olympiakosz.

Ez egy ilyen szezon. Szerencsénk sem volt, el is szúrtuk, de ez a realitás. Láthattuk az eredményeket, a Zagreb kapott egy kilencest, a Slovan egy ötöst. Ennyit sosem jó kapni, még akkor sem, ha a BL egy elit sorozat. A Ferencváros még nem tartozik a klasszikus Bajnokok Ligája csapatok közé. Oda lehet jutni, idén is sikerülhetett volna. A célunk most az EL-ben az, hogy jussunk tovább

– fogalmazott a vezérigazgató.

Orosz Pál azt is elárulta, hogy nem tervezték nyáron az edzőcserét, de a pénz elmozdította Stankovicot. A keret kialakításával kapcsolatban pedig akadnak olyan helyzetek, amikor el kell engedni egy jó futballistát.

„Tudomásul kell venni, hogy nem az a klub vagyunk, amely csillagászati fizetéseket tud adni. Amikor idejön egy játékos, akkor van egy karrierterve. Nekünk az a célunk, hogy jó csapatunk legyen, de ez egy üzlet is. Ha érkezik egy olyan ajánlat, amely a futballistának és a klubnak is előrelépést jelent, akkor lépni kell.”

Természetesen szóba került a magyar játékosok helyzete is a klubnál, erről azt mondta Orosz Pál, hogy olyan játékosokra van szükség, akik megütik a szintet, mindegy mi a nemzetiségük.

A magyar klub-labdarúgást megfelelően kell képviselnünk a nemzetközi sorozatokban. Ha magyarokkal meg tudjuk csinálni, akkor boldogok vagyunk, de ha külföldiekkel, akkor velük kell. Szeretnénk, ha még több magyar lenne a keretben, de ez nem mehet az eredmények rovására. Elfogadom és én is azt mondom, hogy lehetne több a magyar, de sikeresek vagyunk és ameddig azok vagyunk, addig jól csináljuk.

A bajnoki szerepléssel és a csapat játékával kapcsolatban is elmondta véleményét a Fradi cégvezetője.

„Eredményesen játszunk, de nem szépen. Emlékezzünk arra, hogy amikor érkezett Szerhij Rebrov, akkor az első meccseken füttykoncert volt, aztán elfogadták a szurkolók. Nyilván van egy türelmetlenség, de azt nem tudom elfogadni, amikor 2–1-re nyerünk hazai pályán és fütyül a közönség. Ha azt várjuk a csapattól, ami az egyik jelmondatunk, hogy küzdeni mindig, feladni soha, akkor mi se adjuk fel a lelátón. Hajtsuk a csapatot végig és majd a végén megbeszéljük, hogy mi történt.”

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik