Nemzetközi foci

Pascal Jansen szerint gondot okozhat az Anderlecht gyepe

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

Pascal Jansen, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint együttesének több körülményhez is alkalmazkodnia kell az Anderlecht otthonában sorra kerülő Európa Liga-mérkőzésen.

A holland szakember a találkozót felvezető keddi sajtótájékoztatón kiemelte, alapvetően minden eshetőségre felkészülnek, a riválisnál azonban egy héttel ezelőtt edzőt váltottak, így ez új helyzetet teremt. Ezen kívül a játéktér minősége is nehézséget okozhat, de mint elmondta, a legnagyobb csapatok ismérve, hogy ezekhez a helyzetekhez is alkalmazkodni tud.

Philippe Rommens, a Ferencváros belga középpályása profi pályafutása első mérkőzésén játszik majd szülőhazájában, ugyanis azt követően, hogy a Lierse utánpótlásában nevelkedett, Hollandiába igazolt.

Belgium legnagyobb múltú csapata ellen lépünk majd pályára, nagyon várom az összecsapást. Nekünk játékosoknak, és az edzőnek is különleges motivációt jelent a szezon első főtáblás európai kupameccse

– nyilatkozta a játékos.

Pascal Jansennek a védelem összeállításával lehetnek gondjai, mivel Raul Gustavo eltiltás, Cebrail Makreckis pedig az MTK elleni örökrangadón elszenvedett fejsérülése miatt nem állhat a rendelkezésére.

A Ferencváros szerda este 21 órakor lép pályára az Anderlecht otthonában, ez lesz az első mérkőzése a csoportkörben.

Kapcsolódó
Korábbi ferencvárosi játékos is segítette az Anderlecht edzőjét felkészülni a Fradiból
Az edzőváltáson áteső csapat elsőnek a magyar bajnokkal játszik az Európa Ligában.
Olvasói sztorik