Nemzetközi foci

Botrányos belgrádi derbi: csapattársak verekedtek össze, szurkolók sebesítették meg az edzőt

Kissé furcsa időpontban, hétfőn este rendezték a Partizan és a Crvena zvezda, vagyis a két belgrádi csapat rangadóját a szerb bajnokságban. Az éllovas vendégcsapat aztán átgázolt a riválisán és 4-0-ra nyert, amit a hazai drukkerek elég rosszul viseltek.

Olyannyira, hogy a Partizan öltözőjéhez vonultak, válogatott szitkokat üvöltöztek, majd tárgyakat kezdtek az épület felé dobni, betörték az ablakot, az üvegszilánkok pedig több helyen megsebesítették a vezetőedző, Aleksandar Stajonevic arcát.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

BUTASPORT.RS (@butasport.rs) által megosztott bejegyzés

A vezetőedző a televíziónak nem is nyilatkozott, csak a sajtótájékoztatóra ült be, ahol elmesélte, mi történt. Ekkor már egy nagy sebtapasz volt a homlokán.

Az esetről beszámoló Sportal azt is írta, hogy a Partizan játékosai között is balhé tört ki, a lefújás után az öltözőfolyosón verekedtek össze, a rendfenntartóknak kellett közbelépniük.

A mérkőzés összefoglalója:

A Crvena zvezda még sosem nyert 4-0-ra a városi rivális otthonában. És míg a vendégcsapat hét győzelemnél és egy döntetlennél jár a bajnokságban, addig a Partizan csak a kilencedik, három győzelme van két-két döntetlen és vereség mellett – egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak, mint a Crvena zvezda.

Kapcsolódó
A szurkoló érdeke, hogy kevesebb meccs legyen?
Túlvagyunk az újraszabott BL első körén, ami remek kiindulási alapot biztosította arra, hogy a játékosok túlterheléséről, a meccsdömping hatásairól és a sportközvetítések jövőjéről elmélkedjünk. Beszélgetőtársunk ezen a héten Szaniszló Csaba, a Sport TV műsorvezetője, kommentátora volt, így természetesen nem mentünk el szó nélkül De Rossi kirúgása mellett sem.
Olvasói sztorik