Nemzetközi foci

Bepöccentek a braunschweigi ultrák, amiért az örök ellenség szurkolói kevesebb jegyet kapnak

David Inderlied / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Szolidarítanak az Eintracht Braunschweig ultrái
David Inderlied / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Szolidarítanak az Eintracht Braunschweig ultrái
Elég furcsa helyzet alakult ki a német másodosztály alsó-szászországi derbijét megelőzően: az Eintracht Braunschweig ultrái ugyanis bejelentették, ha az örök rivális hannoveri drukkerek mindössze 1260 jegyet kapnak az október 6-i összecsapásra, akkor ők sem mennek ki a stadionba.

Hiába a több évtizedes ellenségeskedés, váratlanul szolidaritást vállaltak az Eintracht Braunschweig ultrái a hannoveri rajongókkal. A fanatikusok bejelentették, hogy nem értenek egyet a hannoveri vendégszurkolókra vonatkozó korlátozásokkal (főleg, hogy mindössze 1260-an érkezhetnek), ezért az október 6-án sorra kerülő alsó-szászországi rangadón lemond a koreográfiákról és a szervezett szurkolásról.

A Braunschweig Ultras közleményében hangsúlyozta, hogy ezek a korlátozások „csonkítják a szurkolói kultúra magját”, emiatt szolidaritásra szólították fel a csapat összes szurkolóját.

Ez az ügy nagyobb, mint egyetlen mérkőzés

– írták, hozzátéve, hogy ha Daniela Behrens (SPD) alsó-szászországi belügyminiszter ezt megteheti a hannoveriekkel, akkor a következő meccseken őket is érinthetik hasonló intézkedések.

Hat forduló után a Hannover 10 ponttal, a 6., a Braunschweig 4 ponttal az utolsó előtti, 17. helyen áll a Bundesliga II-ben.

Az alábbi videón látható, hogy nem felhőtlen a viszony a két tábor között.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik