Magyar foci

A Fradi csúcsigazolása az NB I-ben is megkezdte a gólgyártást

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

A Ferencváros nyerte az NB I 7. fordulójának nyitómeccsét, miután 3-1-re győzni tudott az MTK otthonában. A hazaiak még vezettek, de aztán Varga Barnabás, Raul Gustavo, majd a csereként beállt Matheus Saldanha révén fordított a címvédő.

Olyan történt a péntek esti meccsen, ami a szezonban még nem: hátrányba került a bajnokságban az FTC. Cristian Ramírez lökte fel Robert Polievkát a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt pedig Bognár István értékesítette. Érdekesség volt, hogy a közvetítésben jelezték, hogy Bognár az előző három tizenegyesét laposan a kapu jobb oldalába lőtte, mint ahogy most is, de Dibusz Dénes mozdulni sem tudott a lövésénél.

A vezetést nem tartott ki sokáig, a 25. percben ugyanis egy jól érkező beadásra Varga emelkedett úgy, ahogyan a magyar a mezőnyben talán csak ő tud és a kapuba fejelt. Leült kicsit a mérkőzés a folytatásban, de a félidő letelte előtt így is betalált a Fradi, egy lepattanó lövés után Raul Gustavo elé került a labda, aki élt is a ziccerrel.

Varga Barnabás fejes gólja:

Az MTK-nak a folytatásban is csak kósza próbálkozásai voltak, a 63. percben Bognár szabadrúgása után volt egyenlítési lehetőség, de a kipattanónál rosszul találta el a labdát Marin Jurina. Nem sokkal ezután állt be Saldanha, a Ferencváros rekordigazolása, aki rögtön az első fradis meccsén – a kupában – két góllal indított. Most nem talált be egyből a beállása után, de a 80. percben így is bevette Demjén Patrik kapuját, amivel lezárta a meccset.

Raul Gustavo lett a meccs embere a Sofascore-nál.

A Ferencváros így aztán öt meccs után is hibátlan az NB I-ben és vezeti a bajnokságot, valamint győzelemmel hangolt a jövő heti Európa Liga-rajtra. Az MTK, amely három győzelemmel kezdte a szezont az egymást követő harmadik vereségét szenvedte el.

NB I, 7. forduló

MTK Budapest-Ferencvárosi TC 1-3 (1-2)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, v.: Karakó

 

MTK Budapest: Demjén – Hej (Kádár, a szünetben), Varju, Beriasvili, Kovács P. (Antonov, 62.) – Horváth A. (Végh, a szünetben), Kata – Kosznovszky, Bognár (Stieber, 76.), Polievka – Jurina (Németh 76.)

Ferencvárosi TC: Dibusz – Makreckis (Botka, 76.), Cissé, Gustavo, Ramírez (Civic, 76.) – Rommens, Ben Romdhane (Maiga, 66.) – Traoré (Borges, 84.), Zachariassen, Kehinde (Saldanha, 66.) – Varga B.

 

gólszerzők: Bognár (18., 11-esből), illetve Varga (25.), Gustavo (44.), Saldanha (80.)

sárga lap: Hej (5.), illetve Ramírez (16.), Ben Romdhane (61.)

Kapcsolódó
Olvasói sztorik