Nemzetközi foci

Dárdai Mártonról tett bejelentést a Hertha

Luciano Lima/Getty Images
Luciano Lima/Getty Images

Dárdai Márton 2028-ig meghosszabbította szerződését a Hertha BSC-vel. A berlini klubnál nevelkedő, magyar válogatott labdarúgó jelenlegi megállapodása jövő nyáron járt volna le.

„Márton az élete több mint felét kék-fehérben töltötte. A Herthában nemcsak profivá, hanem válogatott labdarúgóvá is vált. Büszkeséggel eltelve néztük, hogy szerepelt az Európa-bajnokságon is, rendkívül boldogok vagyunk, hogy közösen haladunk tovább a megkezdett úton” – nyilatkozta a sportigazgató, Benjamin Weber.

Otthon érzem magam a Herthánál. A hosszabbításommal már most jelezni akartam a klub felé a szándékaimat. Alig várom a közös kihívásokat

– nyilatkozta a hétszeres válogatott labdarúgó.

Dárdai Márton édesapja, Dárdai Pál 1997 és 2011 között futballozott a Herthában, 286 Bundesliga-mérkőzésével pedig klubrekorder. Emellett három különböző időszakban is volt a csapat vezetőedzője. Fiai közül Márton és ifjabb Dárdai Pál most is a Hertha játékosai (utóbbi megfordult Fehérváron is), míg a legfiatalabb, Bence az élvonalbeli Wolfsburg játékosa. Dárdai Pál edzősködése alatt előfordult, hogy mindhárom fia egyszerre a pályán volt.

A 22 éves Dárdai Márton a szezont a kispadon kezdte, a bajnokságban az első három fordulóban csereként játszott, a legutóbbi két bajnokit viszont már végigjátszotta. A Hertha a kilencedik helyen áll a német másodosztályban.

Kapcsolódó
Dzsudzsák is elmondta a véleményét arról, hogy Sallai Törökországba igazolt
A Galatasarayba igazolt támadó kikérte Dzsudzsák Balázs véleményét.
Olvasói sztorik