Nemzetközi foci

Az idényt a Hajduk Splitben kezdte, de most BL-résztvevőhöz igazolt a horvátok klasszisa

ROBERT MICHAEL / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
ROBERT MICHAEL / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A BL-résztvevő PSV Eindhoven bejelentette a vb-ezüstérmes horvát Ivan Perisicet.

A 35 éves balszélső július elején még aláírt a Hajduk Splithez, de a horvát csapatban mindössze négy meccset játszott, majd augusztus végén felbontotta a szerződését.

Sokáig azonban nem maradt klub nélkül, mert a PSV fantáziát látott benne, és egyéves szerződést kötött vele.

A 136-szoros válogatott Perisic eddigi pályafutása során megfordult többek között a Dortmundban, a Wolfsburgban, az Interben, a Bayernben és a Tottenhamben.

A Bayernnél tagja volt a 2019-2020-as idényben triplázó (Bundesliga, német kupa, Bajnokok Ligája) garnitúrának, de volt bajnok a Dortmunddal is, a német kupát pedig a két kirakatcsapat mellett a Wolfsburggal is elhódította. Az Internél sem volt épp sikertelen, mert a bajnokságot, a kupát és a Szuperkupát is megnyerte.

A horvát válogatottal négy Eb-n (2012, 2016, 2021, 2024) és három vébén (2014, 2018, 2022) szerepelt, ezeken összesen 10 gólt szerzett. A nagy tornákról a legjobb eredménye a 2018-as vébén szerzett ezüstérem, amikor a horvátok a döntőben kaptak ki a franciáktól.

Új csapata az előző idényben élen zárt a holland bajnokságban, amelyet idén is vezet, miután mind az öt meccsét behúzta. A BL-ben viszont nem jött össze a sikeres rajt, mert a Juventus 3-1-re verte az eindhovenieket.

Kapcsolódó
A Juventus török titánja bombagóllal köszönt be a Bajnokok Ligájába
Gálázott a torinói csapat, győzelemmel rajtolt az Aston Villa is.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik