Nemzetközi foci

Lapátra került a legenda, kirúgta az AS Roma Daniele De Rossit

Andrea Amato / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Andrea Amato / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Várható volt ez a bejelentés, miután az első négy fordulóban nyeretlen volt a csapat.

Az AS Roma közleményben tudatta, hogy négy fordulót követően megválik Daniele De Rossitól. A klublegendának azért köszönték meg az eddigieket, mert a csapat négy forduló alatt egyszer sem tudott nyerni és mindössze három pontot szerzett, ráadásul a hétvégi, Genoa elleni döntetlen alkalmával a frusztrált edzőt el is küldték a kispadtól.

De Rossi még januárban vette át a rómaiak irányítását, José Mourinhót váltotta a kispadon. Kifejezetten jól kezdett a csapat élén, a szezon végén azonban már elkezdett botladozni a csapat, amely így is Konferencia Liga-elődöntőt játszhatott, illetve a hatodik helyen zárta végül a bajnokságot, vagyis az Európa Ligában szerepelhet majd.

A vezetőség a nyáron hosszabbított vele, 2027-ig szóló megbízást kapott. Ehhez képest négy meccset követően menesztették.

A 41 éves Daniele De Rossi igazi klublegenda, a klubnál nevelkedett, majd 2001 és 2019 között összesen 616 mérkőzést játszott le az AS Romában, amellyel két Olasz Kupát nyert a válogatottal 2006-ban világbajnok játékos. Edzőként kereken 30 meccsen irányított, 14 győzelem, 9 döntetlen és 7 vereség volt vele a mérleg.

Kapcsolódó
Gólja miatt dicsérték, de kritikát is kapott Szoboszlai a Milan elleni BL-meccs után
A magyar válogatott csapatkapitányától több gólt vár az edzője, ő rögtön az első Bajnokok Ligája-mérkőzésen betalált.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik