Nemzetközi foci bajnokok ligája

Harry Kane olyat tett, amilyet még nem láttunk a BL történetében

Frank Hoermann / SVEN SIMON / Sven Simon / dpa Picture-Alliance via AFP
Frank Hoermann / SVEN SIMON / Sven Simon / dpa Picture-Alliance via AFP

Beleszaladt a késbe a Dinamo Zagreb a Bajnokok Ligája első játéknapján, a horvát csapat ugyanis 9-2-re kapott ki a Bayern München otthonában. A német csapatban Harry Kane úgy jutott négy gólig, hogy egy találatát les miatt érvénytelenítették. Az eredményből már sejthető, hogy csak úgy záporoztak a rekordok, az Opta segítségével pedig itt is van róluk egy gyűjtés.

  • A Bajnokok Ligája-érában a Bayern München az első csapat, amely kilenc gólt szerzett egy meccsen. Ez legutóbb még a Real Madridnak sikerült a BEK-ben, a spanyolok 9-1-re vertéka Wacker Innsbruckot.
  • Harry Kane az első játékos a sorozat történetében, aki három gólt is tizenegyesből szerzett. A csatár 1991 óta az első angol, aki egy mérkőzésen négy gólig jut a BEK/BL-ben.
  • Ha már Kane, már 33 gólja van a Bajnokok Ligájában, a Dinamo ellen előbb befogta, majd lehagyta Wayne Rooney-t (30) a sorozat legeredményesebb angol játékosainak listáján.
  • A nyáron igazolt Michael Olise duplázni tudott, ő mindössze a harmadik francia labdarúgó, aki rögtön az első BL-meccsén eljut legalább két gólig. Thomas Deniaud 1996-ban, Thierry Henry 1997-ben hajtott végre hasonló bravúrt.
  • A csereként beállt, és gólpasszt is adó Thomas Müllernek ez a mostani volt a 152. Bajnokok Ligája-mérkőzése. Mindegyiket a Bayern Münchenben játszotta, ezzel pedig beelőzte a rangsor élén eddig álló Xavit, aki 151 BL-meccset játszott anno a Barcelonában.
  • Míg a Bayern München sorozatban 21 BL-szezont kezdett győzelemmel, addig a Dinamo Zagreb a legutóbbi 19 idegenbeli mérkőzéséből 18-at elveszített. Ebben az időszakban kétszer látogattak a horvátok Münchenbe, 14 gólt kaptak és csak kettőt szereztek.
Kapcsolódó
Gólja miatt dicsérték, de kritikát is kapott Szoboszlai a Milan elleni BL-meccs után
A magyar válogatott csapatkapitányától több gólt vár az edzője, ő rögtön az első Bajnokok Ligája-mérkőzésen betalált.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik