Magyar foci

A Diósgyőr hosszabbításos kupacsatában gyűrte le az NB II másodikját

M4 Sport
M4 Sport

A Diósgyőr hosszabbításban jutott tovább az NB II-es Kazincbarcika ellen a Magyar Kupa 3. fordulójában.

A meccs elején a Diósgyőr volt az aktívabb és veszélyesebb, az első tíz perc végén három lehetőség is adódott a vendégek előtt, Acolatse és Gera lövését Fadgyas védte, Edomwonyi pedig centikkel tévesztette el a jobb alsót.

A Kazincbarcika az első negyedóra után kezdett el éledezni, el is jutott többször a DVTK kapujához, ám a vezetést mégis a vendégcsapat szerezte meg,

Sanicanin beadása után Jurek tökéletes fejest küldött a jobb felsőbe.

A DVTK azonban csak nyolc percig állt jobban, mert Kártik becsúszva labdát szerzett a 16-oson belül, a lekészítése után pedig Szabó Máté szinte helyből ellőve a kapu bal oldalába küldte a labdát.

Az NB II-ben második helyen álló Barcika agilisan kezdte a második félidőt, és bár egy helyzetet még megúszott a Diósgyőr, az 55. percben megszületett a másodosztályú csapat második gólja: Varga József indítása után Szabó lerázott egy védőt, majd Sentic kapust kicselezve a léc alá emelt.

Támadgatott a hátrányban lévő Diósgyőr, de nem lehetett mondani, hogy őrült nyomás alá helyezte volna a hazaiakat, ám a 71. percben így is összejött az egyenlítés, a 18 éves, csereként beállt Varga Zétény vett le a hosszú oldalon egy beadást, majd a rövid sarokba lőtt, amihez kellett Fadgyas rossz helyezkedése is.

2-2 után már be tudta szorítani a Diósgyőr ellenfelét, egy ízben a hazai csapatkapitány, Süttő a gólvonal környékéről vágott ki egy szöglet után megcsúsztatott labdát. Az utolsó percekre felélénkült a Kazincbarcika is, Pethő előtt adódott két lehetőség, de ezek kimaradtak, így hosszabbítás következett.

Amelyben a Diósgyőr hőse a montenegrói támadó, Radonjac lett, aki előbb Kampecisz lövésébe ért bele gólt érően, majd egy az egyben kilépett, és nem is hibázta el a ziccert.

A DVTK a legjobb 32 között a Fehérvár ellen játszik majd, ez a 4. forduló egyetlen olyan párosítása, amelyben két NB I-es csapat találkozik.

MOL Magyar Kupa, 3. forduló (a 32 közé jutásért):

Kolorcity Kazincbarcika SC (NB II) – Diósgyőri VTK 2-4 (1-1, 2-2, 2-4) – hosszabbítás után

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik