Nemzetközi foci

Bámulatos gólt ollózott, majd kisárgázta magát a kupadöntőről az Atalanta csatára

Image Photo Agency/Getty Images
Image Photo Agency/Getty Images

Az Atalanta lesz a Juventus ellenfele a labdarúgó Olasz Kupa fináléjában, mivel az elődöntő szerdai visszavágóján házigazdaként 4-1-re legyőzte a Fiorentinát.

A párharc első meccsét a Konferencia Ligában elődöntős firenzeiek nyerték 1-0-ra, majd ezt a különbséget az Európa Ligában négy közé jutott bergamói csapat már a 8. percre eltüntette. A második félidő elején Nikola Milenkovic piros lapja miatt a Fiorentina emberhátrányba került, ám csakhamar egyenlített, azaz ismét továbbjutásra állta, de a 75. percben Gianluca Scamacca látványos, ollózós góljával az Atalanta visszavette a vezetést.

Egészen a 95. percig hosszabbításra állt a meccs, ám akkor, majd három perccel később is betalált az Atalanta, így még a rendes játékidőben továbbjutott. A bergamóiaknak rossz hír, hogy Scamacca a gólja után nem sokkal buktatásért kapott egy sárgát, és mivel az elődöntő első meccsén is kapott egyet, ki kell hagynia a döntőt. A 25 éves csatár 15-ször volt eredményes a szezonban, amivel vezeti a házi góllövőlistát.

A 14-szeres győztes Juventusnak ez lesz a 23. kupadöntője, az egyszeres győztes Atalanta pedig hatodszor jutott a fináléba, amit május 15-én rendeznek Rómában.

Kapcsolódó
Olvasói sztorik