Nemzetközi foci

„Le vagyok döbbenve, hogy nem fújták be” – senki nem érti, hogy nem kapott büntetőt a Juventus

Marco BERTORELLO / AFP
Marco BERTORELLO / AFP

Újabb csalódást keltő eredményt szállított a Juventus, amely hazai pályán csak 1-1-et játszott a Nantes csapatával az Európa Ligában, így idegenben kellene kiharcolnia a továbbjutást. Ugyanakkor a meccs legvégén volt egy olyan játékvezetői ítélet, amivel biztosan nem értenek egyet az olaszok.

Történt, hogy Gleison Bremer fejese után a labda eltalálta a francia csapat játékosának, Sebastien Corchia a kezét a tizenhatoson belül. Joao Pinheiro, a találkozó játékvezetője ezt követően a VAR-monitorhoz ment, hogy visszanézze, mi is történt, az esetek többségében pedig ilyenkor be is fújják a büntetőt. Most viszont nem ez történt, a játékvezető úgy ítélte meg, hogy Bremer lökött a támadás közben, így kifelé ítélt szabadrúgást.

Egyértelmű tizenegyes. Le vagyok döbbenve, hogy nem fújták be, szerintem ez egyértelmű hiba

mondta a CBS stúdiójában Christina Unkel, aki maga is játékvezető.

Amikor a meccset követően Massimiliano Allegrit kérdezték az esetről, korrekten azt mondta, lényegtelen mi történt, mert nem szabadna, hogy ezen múljon egy győzelem. Vezettek, de aztán leállt a csapata, és ugyan már korábban lezárhatta volna a mérkőzést, nem sikerült, így Franciaországban kell lezárnia a párharcot.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik