Nemzetközi foci

Az angol kapitány sokadszor is védelmébe vette az agyonkritizált Maguire-t

Ben Stansall / AFP
Ben Stansall / AFP

Hat mérkőzés óta nyeretlen az Eb-ezüstérmes angol válogatott, amely a Nemzetek Ligájában mindössze három pontot gyűjtött, és ezzel visszacsúszott a B divízióba. Emlékezhetünk, a magyar csapat is ebben a csoportban volt, és Budapesten 1-0-ra, idegenben 4-0-ra győzött Gareth Southgate fiai ellen.

Az utolsó NL-meccsen 3-3-as döntetlent játszottak az angolok a németekkel, és kijutott a kritikákból Harry Maguire-nek, aki a vendégek első két góljánál egyaránt hibázott.

00:42-nél és 1.05-nél látható a két eset:

Southgate többnyire lojális azokhoz a játékosokhoz, akikkel a 2018-as vb-elődöntő és a 2020-as Eb-finálé összejött, és most is kiállt a védő mellett.

„Hogy miért válogatjuk be? Mert ő az egyik olyan futballistánk, akivel jelentősen javulnak a győzelmi esélyeink” – nyilatkozta az angol kapitány. A balhátvéd Luke Shaw szintén védelmébe vette csapattársát, azt mondta, nem látott még olyan játékost, akit ennyiszer támadtak volna, de Maguire sosem bújik el a kritikák elől, és nagyszerű karakterrel rendelkezik.

A 29 éves belső védő klubjában, a Manchester Unitedben az első két fordulóban végig a pályán volt, de a csapat mindkétszer vereséget szenvedett, a Brightontól otthon kapott ki 2-1-re, a Brentford ellen pedig egy félidő alatt nyelt be négy gólt. A MU edzője, Erik ten Hag ekkor eszközölt néhány változtatást, és Maguire kikerült a kezdőből, a United pedig lábra kapott, és azóta mind a négy bajnokiját megnyerte.

Ha Ten Hag marad az elmúlt fordulókban látott felállásnál, akkor Maguire-nek nem lesz alkalma formába lendülni a vébé előtt, úgyhogy az angol média most azt találgatja, vajon bevállalja-e Southgate azt a kockázatot, hogy a vébén is ragaszkodik Maguire-höz.

Anglia Irán ellen kezdi a vébét, majd az USA-val és Walesszel találkozik még a csoportkörben.

Olvasói sztorik