NB II

Hiába volt jobb, kikapott a Szeged

Gólokkal győzhetett volna, ám minden helyzetét elpuskázta, így kikapott német ellenfelétől a másodosztályú Szeged.
Red Bull Leipzig U23 (német)-Szeged 2011-Grosics Akadémia 2-0 (1-0)
Szeged. 1. félidő: Szántai – Szabó, Balogh, Farkas, Zabari – Molnár, Coroian (Fodor, 32.), Povázsai, Obot – Andorka, Germán
2. félidő: Kovács – Király, Dudás, Tóth, Alhim – Pászka (Kriska, 74.), Hegedűs, Berde, Zelenyánszki, Oláh – Zádori. Edző: Klausz László
Gólszerző: Sucsuz (30.), Siebeck (84.)

A mérkőzés elején sok hibával játszottak a csapatok. A 4. percben Obot robogott el bal szélen, lapos beadását Andorka 10 méterről a kapusba rúgta, nagy helyzet maradt ki.

Rögtön az ellentámadásból nagy helyzete akadt a Lipcsének is, de Szántai szögletre tolta az oldalról érkező lövést.A 10. percben Andorka 17 méterről csúnyán mellé lőtt.

Az első húsz perc kiegyenlített játékot hozott, de nagyobb lehetőségei a szegedieknek voltak. A 24. percben a németek veszélyeztettek, de Szántai könnyedén fogta a támadó gyengécske próbálkozását. A 30. percben vezetést szerzett a Lipcse: formás támadás végére a szegedi védelem teljesen elcsúszott, a fiatal német játékos pedig higgadtan a kapuba passzolt (1-0).

A 33. minutumban hatalmas Szeged helyzet maradt ki, egy remek baloldali beadás után Germánnak még arra is volt ideje, hogy levegye a labdát, a befejezésbe azonban hiba csúszott, telibe lőtte a már középen fekvő kapust. A 41. percben Andorka az alapvonal mentén három védőből csinált bohócot, középre adására viszont rossz ütemben érkeztek a társak. Az első játékrész zárómomentumaként Andorka lőtt egy szép csel után, de a német kapus védeni tudott.

A második félidő első negyedórájában nem forogtak veszélyben a kapuk, mezőnyben gyűrték egymást a mérkőző felek. A 72. percig kellett várni a második játékrész első valamire való helyzetéig, de a szegedi hálóőr magabiztosan védte az életerős löketet. A 84. percben növelte előnyét a Lipcse: egy lágyan belőtt szabadrúgás után a szegedi védők elaludtak, az ellenfélnek pedig így nem volt nehéz dolga (2-0).

Fájó lehet a vereség a Szeged számára, mert a második félidő visszafogottabb teljesítménye ellenére az első játékrész alapján gólokkal nyerhetett volna. A Red Bull Leipzig U23 mindkét helyzetét kihasználta, s így megnyerte a felkészülési összecsapást.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik