Nemzetközi foci bajnokok ligája

Kölyökcsapat sem követhet el olyan hibát, amivel kiesett a PSV a BL-ből

Andre Weening / BSR Agency / Getty Images
Andre Weening / BSR Agency / Getty Images

Hiába játszott egy hete idegenben 2-2-es döntetlent a PSV labdarúgócsapata, a hollandok hazai környezetben egy kapitális védelmi hibának köszönhetően kikaptak a Rangerstől és nem jutottak be a Bajnokok Ligája csoportkörébe.

A meccs egyetlen találata a 60. percben született, amikor az Eindhoven kapusa, Walter Benítez egy hazaadott labdát a 16-os vonalánál álló André Ramalhóhoz passzolt, akli hosszan vette át, így a lendületből érkező Malik Tillman leszerelte, centerezését pedig a teljesen üresen álló horvát Antonio Colak könnyedén gurította az üres kapuba (0-1).

A Rangers győzelmével eldőlt, hogy két glasgow-i csapat is szerepel majd a főtáblán, ahol a Celtic alanyi jogon lesz érdekelt – ilyenre legutóbb 2007-ben volt példa.

A Dinamo Zagreb hosszabbításban harcolta ki a továbbjutást úgy, hogy az idegenbeli egygólos vereség után Mislav Orsic már a 4. percben ledolgozta a hátrányt, majd a 35. percben Bruno Petkovic szép ollózásával már a horvátok álltak továbbjutásra (2-0).

A 70. percben azonban Albert Grönbaek szépített és hosszabbításra mentette a csatát (2-1). Úgy tűnt, meg sem állnak a felek a tizenegyesekig, amikor egy gyors kontra végén Josip Drmic a 116. percben eldöntötte a továbbjutást (3-1), a végeredményt a 120. percben Petar Bockaj állította be (4-1).

Bajnokok Ligája-selejtező, playoff, visszavágók

PSV (holland) – Rangers FC (skót) 0-1 (0-0)
gól: Colak (60.)
Továbbjutott: a Rangers, 3-2-es összesítéssel.

 

Trabzonspor (török) – FC Köbenhavn (dán) 0-0
Továbbjutott: az FC Köbenhavn, 2-1-es összesítéssel.

 

Dinamo Zagreb (horvát) – Bodö/Glimt (norvég) 4-1 (2-0, 2-1, 2-1) – hosszabbítás után
gól: Orsic (4.), Petkovic (35.), Drmic (116.), Bockaj (120.), ill. Gronbaek (70.)
Továbbjutott: a Dinamo Zagreb 4-2-es összesítéssel.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik